Avond van gebed voor vervolgde christenen

Doe je mee? 

We gaven het al eerder aan: de avond van gebed, op 4 juni as., wordt dit jaar, door ons, niet lokaal georganiseerd. We hebben dit besluit genomen in het vertrouwen dat de gemeente waartoe we behoren, daaraan zelf tijd en aandacht wil geven op de eigen woonplek. Er kunnen gebedsboekjes worden aangevraagd of geprint. (zie de website of vorig kerkblad) Voor wie die mogelijkheid ingewikkeld vindt, beschrijven we een aantal gebedspunten. 

Iran 

Christenen in Iran maken regelmatig angstige situaties mee. Er is geen tolerantie voor hen en dus lopen ze er gevaar. Open Doors vraagt er aandacht voor. Hieronder de situatie van enkelen: 

Neda vindt tot haar verrassing een Bijbel in het huis van haar toekomstige man. Ze leest er stiekem in en komt tot geloof. 

Zij en haar man beginnen een huiskerk, maar vanaf dat moment wordt angst een deel van haar leven. Regelmatig wordt haar man meegenomen voor verhoor. Ondanks alles ervaart Neda Gods leiding. Meestal door Bijbelteksten maar soms ook door dromen. Een leeuw in haar droom herinnert haar aan de leeuwenkuil waar Daniël mee te maken kreeg. Dat sterkt haar; de Here God beschermt, Hij is met ons en ik zie ernaar uit dat Hij grote dingen gaat doen in ons land. (Bid dat in Iran meer vrijheid komt om het geloof uit te leven. Ook om bescherming, moed en wijsheid voor kerkleiders en gelovigen.) 

Saghar ontmoet de Heer Jezus in een droom. ‘Volg Mij’ zegt Hij. Doordat ze dat doet verandert haar leven voor altijd. Ze ontmoet, in het geheim, medechristenen. Op een dag valt de geheime dienst binnen. Saghar is voorbereid doordat kennis is gedeeld over hoe je in zo’n geval het best kunt handelen. Ze vraagt of ze naar het toilet mag en stuurt daar een bericht naar de buitenwereld: bid alsjeblieft voor ons, onze kerk is binnengevallen. Ze verwijdert het bewijs en doordat ze doortastend handelt wordt ze niet gearresteerd. Saghar bleef zoveel risico lopen, dat ze besloot haar land te ontvluchten. (Bid om een zegen over de trainingen die gegeven worden zo dat christenen voorbereid zijn op vervolging.) 

Mary Mohammadi is een zelfbewuste jonge Iraanse. Als christin maakte ze veel momenten van arrestatie en mishandeling mee. Ze is christen en  mensenrechten-activiste. Die combinatie maakt dat ze herhaaldelijk wordt opgepakt. Toen ze een huiskerk bezocht werd ze gearresteerd, kwam in een cel terecht en werd hier geestelijk en lichamelijk ernstig mishandeld. Men bleef haar volgen en zette haar onder druk. Haar opleiding kon niet worden afgemaakt. Dit alles heeft deze jonge vrouw strijdbaar gemaakt. Ze vraagt aandacht voor de onderdrukking in haar land en hoopt dat er een dag komt dat recht wordt gedaan aan hen die onrecht is gedaan. (Bid voor bescherming, volharding en moed voor Mary. Ook dat ze een voorbeeld is voor anderen in Iran.) 

Iran staat op nummer 8 van de Ranglijst Christenvervolging. De O.D. gebedstak Women to women bidt in mei en juni voor deze vrouwen. Je kunt gerust op elk moment met gevouwen handen aansluiten. 

Tot zover actueel gebedsnieuws uit Iran. 

Fijn als u vanuit betrokkenheid met christenen in dat land meebidt op de avond van 4 juni as. Dit nieuws blijft de komende weken actueel, dus waard om aandacht aan te blijven geven. 

Zondag 30 mei as. wordt in de morgendienst o.a. aandacht gegeven aan vervolgde christenen.  Het is dan zondag voor de Lijdende Kerk (ZvLK) 

De werkgroep; Karin Haijes, Jan en Janny Hekman 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s