Rondom de diensten

Aanvang van de diensten
De morgendienst begint om 10.00.
De avonddienst begint om 19.00.

KerkTV
De kerkdiensten in de Dorpskerk kunt u live volgen en terugkijken via kerkdienstgemist.nl.

Aanmelden voor de morgen- en avonddienst
In verband met corona mogen er maximaal 135 personen de kerkdienst fsiek bijwonen. Vanaf 10 oktober hoeft u zich alleen nog maar aan te melden via kerk@hgbb.nl. Geef hierbij uw naam aan, welke dienst het betreft (datum, ochtend- en of avonddienst) en met hoeveel personen u bent.

U komt de kerk binnen via de deur onder de toren of via de deur aan de pastoriekant en kunt zelf een plaats kiezen. De kerk zal zo ingericht zijn dat onderling wat afstand aangehouden kan worden doordat er lege rijen zijn tussen de rijen die gebruikt worden. Ook wordt kerkgangers gevraagd een stoel vrij te houden tussen kerkgangers van uit een ander huishouden. Wel zal het voorkomen dat de onderlinge ruimte minder is dan 1,5 meter.

Reserveren voor de morgen- en avonddienst door kwetsbaren
Voor kerkgangers die een grotere kans hebben om ernstig ziek te worden door corona is een gedeelte in de kerk volgens de 1,5 meter ingericht. Reservering voor dit gedeelte via de reserveringspagina blijft hiervoor nodig. Bij risicogroepen kan volgens de RIVM gedacht worden mensen met afweerstoornissen of aan personen die niet gevaccineerd zijn in combinatie met hoge leeftijd of onderliggende aandoeningen.In ver

Oppas
Tijdens de morgendienst is er in het Hoogepad oppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Informatie bij: Yvonne van Duijvenboden, tel. 06-2235 4737.
Gaarne na reservering een mail sturen naar kinderoppas@hgbb.nl onder vermelding van naam en leeftijd van uw kind(eren).

Koffiedrinken
Iedere eerste zondag van de maand en op de zondagen in de zomervakantie is er na afloop van de morgendienst thee of koffie drinken in het kerkelijk centrum Het Hoogepad.

Kindernevendienst
Op bepaalde zondagen (10 en 24 oktober en daarna om de twee weken) is er speciaal voor de kinderen van 4 tot 12 jaar een kindernevendienst in Het Hoogepad. De kinderen gaan eerst naar de kerk en vervolgens rond kwart over tien onder begeleiding naar het jeugdhonk in Het Hoogepad. Daar wordt de groep gesplitst op leeftijd en wordt er voor de kinderen een verhaal verteld uit het boek “Vertel het maar”, ieder op zijn/haar eigen niveau. Tijdens de collecte, na de preek, komen de kinderen en de leiding weer terug in de kerk.
Informatie bij: Gerda Horstman, tel. 506 48 83; e-mail: horstman-g@ziggo.nl

Vervoer
Voor hen die slecht ter been zijn, is er de mogelijkheid om gehaald en gebracht te worden. Aanvragen bij de diaconie. Jan Vijfhuizen, tel. 055-576 34 56, e-mail: jan.vijfhuizen@hgbb.nl

Kerkdiensten thuis
Voor ouderen en anderen die aan huis zijn gebonden, is het mogelijk de kerkdienst thuis te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Aanvragen bij de diaconie. Jan Vijfhuizen: tel. 055-576 34 56, e-mail: jan.vijfhuizen@hgbb.nl