Vervolgd maar niet vergeten 

Hunkering naar vrijheid 

Pasen het feest van redding en bevrijding ligt een paar weken achter ons. Vanwege Christus, het Licht, moest de duisternis wijken. Dát vieren in een kerkdienst kan in Nederland zonder risico. In Iran word je, als bekeerling, gezien als een gevaar voor de samenleving. De islam verlaten is een doodzonde met alle gevolgen van dien. 

Zussen en broers in Iran 

We kennen hen die daar met ons in Christus verbonden zijn meestal niet bij naam maar onlangs kregen we gebedsoproepen binnen die een aantal situaties beschrijven. Het gaat om gearresteerde broers en zussen die jarenlang hun dagen  moeten doorbrengen in een geïsoleerde cel in één van de meest beruchte gevangenissen in Iran. Hun misdaad? 

  • het bijwonen van een huiskerkdienst; 
  • aangemerkt zijn als gevaar voor de nationale veiligheid;
  • als landverrader; 
  • wegens het organiseren van een kerkdienst. 

De straffen bestaan uit meerdere jaren in de gevangenis, + onbetaalbaar hoge boetes. 

Gebed 

Voor een moslimbekeerling valt het niet mee zich staande te houden in het nieuwe geloof. Door het verbod op bijbels en christen-zijn kregen ze weinig bijbels onderwijs. Door het geïsoleerd gevangen -zijn valt het niet mee moed en vertrouwen te houden tegen de vijandigheid in. 

Bid daarom voor Homayoun, Sara, Mehdi, Joseph, Malihe, Ahmad, Ayoob en Morteza.  Noem hun naam en vertrouw hun situatie toe aan de ontferming van onze Heer. Hij kent hen en zal voorzien in wat zij nodig hebben. 

Post 

De organisatie verzamelt wereldwijd post voor deze gevangenen. Om hen te bemoedigen zorgen zij dat via, via die post terecht komt. Wie daaraan wil meedoen, kan contact met mij opnemen. Het heeft te maken met veiligheidsvoorschriften die in acht genomen dienen te worden.    

Weten dat je niet alleen bent in je eenzame, onveilige positie doet goed, kunnen we ons voorstellen. 

Namens Open Doors,  Janny Hekman, 
ambassadeur voor deze vervolgden 

Voor in de agenda; 

4 juni      Zondag voor de Lijdende Kerk 

9 juni     avond van gebed voor die Kerk 

18 juni    uitgangscollecte voor die Kerk 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s