Voor u gelezen

In Trouw (van 18 maart jl.) las ik een artikel over het tekort aan predikanten; daarin de zin: Dominees zijn mensen met superkrachten. Ze zijn in staat om klaarwakkere mensen binnen een half uur in slaap te laten vallen. Ik nodig de schrijvers van dit artikel uit om een kerkdienst in Beekbergen bij te wonen. U begrijpt mijn hint (en mijn compliment aan de gemeente waarvan ik vind dat er aandachtig naar de preek geluisterd wordt). 

In het boek “Theater voor engelen” van de Tsjechische theoloog Tomas Halik las ik op blz, 13 twee indrukwekkende zinnen: Geloven, het geloof een kans geven, betekent niet dat we ons ontdoen van de rede maar alleen van de hoogmoed van onze rede. 

En verderop op blz. 13 wordt Blaise Pascal geciteerd: de grootste prestatie van ons verstand is de erkenning van zijn eigen grenzen. 

Uit de Goede-Vrijdag-preek: wie niet elke dag de weg naar de bron gaat, zal hem ’s nachts niet kunnen vinden (over “bidden”). 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s