Buitenmuseum Beekbergen 

Het Buitenmuseum bestaat uit vlaggen met foto’s aan lantaarnpalen. Op iedere vlag staat een foto met een QR-code die verwijst naar een plaatselijk verhaal uit de 2e Wereldoorlog om door te geven aan de huidige generatie: ‘Opdat wij niet vergeten’. 

Nog steeds komen verhalen bovendrijven en dat is de reden waarom dit jaar het aantal vlaggen met 3 wordt uitgebreid. Hoe het een verzetsstrijder verging; hoe een fabrieksdirecteur wreed aan zijn einde kwam; hoe een jongeman van 20 tewerkgesteld werd in Duitsland en ernstig verzwakt weer thuis probeerde te komen…. het geeft een duidelijk beeld van die tijd. 

De vlaggen zijn te zien van 15 april t/m 5 mei in het centrum van Beekbergen. 

Meer informatie vindt u op www.4en5meibeekbergen.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s