FOCUS

Zondag 30 mei was de laatste themadienst van blok 5. Het thema van deze dienst was ‘Tegen de stroom in’. Als mensen horen dat je in Jezus gelooft of keuzes maakt vanuit je geloof die tegen de stroom ingaan, kan dat negatieve reacties oproepen. Petrus laat ons inzien dat ons lijden verbonden is met het lijden van Christus. Daarnaast spreekt Petrus ook woorden van troost tot ons. Hij zegt ons dat we niet verbaasd moeten zijn en mogen weten dat de Geest van God bij ons is. Hij roept op vol te houden het goede te doen. Hiermee eren we God. Hoe houdt u tegen de stroom in vast aan uw identiteit als christen? 

Focus in de zomerperiode 

Op pagina 94 van het focusboekje staan tips voor focus in de vakantie. Net als vorig jaar willen we u uitdagen om ook in deze zomerperiode eens stil te staan bij uw focus. De tips die genoemd worden kunnen u hierbij helpen: 

  • Ga er eens alleen op uit en knoop een praatje aan met iemand die je tegen komt. Vraag in dat gesprek eens hoe de gedachten van de ander over God zijn en kijk wat er gebeurt.  
  • Ga, als je op vakantie bent, eens naar een lokale kerk en vraag daar eens hoe hun ervaringen zijn met christen-zijn in het dagelijks leven. 
  • Maak een foto van iets of iemand waarin u (onverwacht) een teken van God zag. 

Graag ontvangen wij uw/jouw ervaringen, verhalen en foto’s op focus@hgbb.nl. Na de zomer (waarschijnlijk in het startweekend) zullen we dit met elkaar delen.  

Als extra stimulans zal er een focus-taart verloot worden onder de inzendingen.  

Zondagmorgen 11 juli, speeddaten in de pastorietuin 

Nu de corona maatregelen verder zijn verruimd ontstaat er meer ruimte om elkaar weer te ontmoeten. Het leek ons leuk om na de ochtenddienst van 11 juli te gaan speeddaten in de pastorietuin.  

We zetten in de tuin stoelen en tafels neer zoals het op een terras ook mag. Ruim uit elkaar en met niet meer dan 4 of 6 stoelen rond een tafel op 1.5 mtr. 

We gebruiken papieren bekers en zetten koffie en thee in het HP. Op tafel zetten we schaaltjes neer met wat lekkere dingen. Elke 5 a 7 minuten schuift iedereen een tafel op. De ene rij links om en de andere rij rechts om. Zo zit je elke keer bij iemand anders aan tafel.  Gewoon om elkaar te ontmoeten, niet zozeer voor een gesprek n.a.v. de dienst dat mag natuurlijk altijd maar hoeft niet het doel te zijn. Ook gemeenteleden die de dienst thuis hebben gevolgd kunnen later aansluiten. 

Lijkt het je leuk om mee te doen dan kun je je opgeven via Jan Vijfhuizen. Van te voren opgeven is gewenst omdat we dan weten hoe groot de groep is en we hier dan rekening kunnen houden met het klaar zetten van de tafels en stoelen.  

We zijn afhankelijk van het weer, mocht het regenen dan gaat het speeddaten niet door. 

Opgave kan tot woensdag 7 juli via mail of telefoon naar:  

jan.vijfhuizen@hgbb.nl of 06-26248904. 

Vervolg focustraject 

Na de zomerperiode zullen we het focustraject vervolgen met blok 6. Meer informatie over de data van de diensten volgt tegen die tijd. 

Een hele goede en gezonde zomer toegewenst in Zijn nabijheid namens het focusteam,  

Linda Buitenhuis  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s