OPEN DOORS – Ontvoerd maar niet vergeten –

Jaarlijks worden meer dan duizend! minderjarige christelijke- en hindoemeisjes ontvoerd in Pakistan.

Ze worden gedwongen zich tot de islam te bekeren en te trouwen. Het ontbreekt in dat land aan de politieke wil om iets te doen aan het schrijnende probleem van kindbruiden.  Het is de hoogste tijd dat Pakistan ontvoeringen van tieners en gedwongen bekeringen serieus neemt, stelt een advocaat. Het Westen moet daarvoor in  actie komen pleitten mensenrechtenactivisten en advocaten onlangs in een betrokken dagblad.

Open Doors maakt ons bekend met de situatie van Arzoo. Dit meisje werd half oktober 2020 in Karachi op straat ontvoerd terwijl ze aan het spelen was. Ze werd gedwongen te trouwen met haar 44-jarige moslimbuurman. Hij beweert dat ze achttien jaar zou zijn. Arzoos ouders kregen tot hun verbijstering te horen dat hun dochter zich

vrijwillig tot de islam zou hebben bekeerd.

Twee weken na de ontvoering oordeelde het gerechtshof dat het huwelijk van de tiener met de buurman geldig was. Uit een verklaring achter gesloten deuren was gebleken dat het meisje zich uit vrije wil tot de islam heeft bekeerd en vrijwillig met de buurman is getrouwd. Arzoo had na die verklaring de islamitische geloofsbelijdenis uitgesproken.

Christenen hebben massaal geprotes-teerd; een christelijk leider heeft vastgesteld dat het meisje is gehersen-spoeld. In een  reactie  hierop draaide het hooggerechtshof dat vonnis terug en liet Arzoo in een opvanghuis plaatsen.

Arzoos moeder heeft benadrukt dat het meisje pas dertien jaar is. Documenten die stellen dat ze achttien jaar is, zijn vervalst. Er is een onderzoek naar haar leeftijd gelast.

Officieel mogen meisjes onder de zestien in Pakistan niet trouwen. De praktijk is anders. Er is vaker beloofd dat een dergelijke zaak volgens de wet wordt opgelost. Echter, het uitspreken van de islamitische belijdenis betekent dan men voor het leven moslim is.

Ontvoering van minderjarigen met het doel hen te bekeren is een criminele daad en misdaad tegen vrouwen in dit land. Advocaat Shafique en haar collega’s roepen het Westen op druk uit te oefenen op betere wetgeving en uitvoering ervan.

Een Pakistaanse kerkleider roept broers en zussen overal ter wereld op, zich openlijk uit te spreken tegen dit onrecht.

Blijf alstublieft bidden om genezing en herstel in het hoofd en hart van Arzoo en vertrouwen voor haar familie.

Werkgroep Open Doors te Beekbergen,

Janny Hekman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s