Focus vervolgt in het nieuwe jaar

De zon komt op, maakt de morgen wakker… Een nieuwe dag, een nieuw jaar. Wat zal het ons brengen? Niemand weet het, maar wat we wel mogen weten is dat God erbij is. Hij gaat met ons mee. Op Hem mogen we bouwen en vertrouwen, ieder persoonlijk maar ook als gemeente (ook in deze tijd). In de gemeente vervolgen we ook dit jaar het focustraject. We starten met blok 4 waarin de focus ligt op het thema ‘De gemeente van Jezus’ en waar het gaat over de kerk als missionaire gemeenschap. De missionaire opdracht is aan ons samen gegeven, maar wat betekent het om als een open gemeenschap de liefde van Christus in deze wereld zichtbaar te maken? Hoe geven we handen en voeten aan ons geloof? En hoe kan de kerk als gastvrij, dienend, getuigend en zegenend in haar omgeving aanwezig zijn? Dit blok bespreekt wat de eigenschappen zijn van een missionaire gemeente. Vervolgt u/jij het traject verder met ons mee?

Filmpje

Bij het uitkomen van deze kerkklanken is de eerste thema dienst als geweest. In de dienst ging het over Eenheid en Verbondenheid. Als verbinding met elkaar heeft Hans van Veelen  samen met andere gemeenteleden een mooi filmpje gemaakt die ook te zien was in de dienst. Wilt u hem nog eens bekijken, ga dan naar de website van de gemeente http://www.hervormdegemeentebeekbergen.nl.

Focusboekjes

In de afgelopen periode hebben wij ons best gedaan via de kringen, via de aanvragen die er gedaan zijn bij Karin Haijes of via de gegevens die wij zelf nog konden achterhalen, om iedereen die vorige keer een boekje had besteld, ook nu van een boekje te voorzien. Het kan echter zijn dat u geen boekje heeft ontvangen. Dit komt dan doordat we dat niet meer konden achterhalen. Mocht u alsnog een boekje willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Karin Haijes via ak.haijes@gmail.com of 0643223315.

Doorgeefpen

In de kerkklanken stellen zich weer 2 gemeenteleden voor. Bid u mee voor hun dagelijks leven?

Wie ben ik? Ik ben Ans Hoogendijk-Wilbrink, getrouwd met Frans, moeder van Mirjam en Reinier. Mirjam is nu 6 en Reinier is in 2017 na 6 dagen overleden.

Wat doe ik? In het dagelijks leven zorg ik voor mijn gezin. Daarnaast heb ik een volkstuin waarin ik graag bezig ben. Ik kan er erg van genieten om te zien hoe alles groeit. Ook kook en bak ik graag, en bezoek ik graag een stad of museum.

Wie is God in mijn leven? Hij is de Schepper van hemel en aarde, en ook van mij. Dat is mijn basis van verbinding met Hem. Tegelijkertijd vind ik geloven niet altijd makkelijk. Een houvast voor mij is dat God zich heeft laten kennen in Jezus.

Wie ben ik? Ik ben Marijke Oosterwijk en ben 28 jaar. Ik ben de vrouw van Ard en moeder van 3 kindjes (Annemay 4jr, Joey 3jr en Milan 10mnd.). Wij wonen met zijn allen in Voorst.

Wat doe ik? Ik ben voor 2 dagen in de week werkzaam als facilitair medewerker op een vakantiepark en de rest van de week heerlijk thuis.

Wie is God in mijn leven? God is voor mij een vaste basis en een houvast in het dagelijks leven.

Focus diensten

De eerste themadienst is inmiddels achter de rug. In de komende periode staan nog de volgende diensten gepland:

24 januari – thema Verlangen en verwachting

7 februari – thema Liefde en echtheid

7 maart – thema Gastvrijheid en openheid

21 maart – Dienen en delen

Namens het focusteam wens ik iedereen een gezegend en gezond nieuwjaar toe,

Linda Buitenhuis