Update Scipio App

In eerdere Kerkklanken heeft u kunnen lezen dat we als gemeente de Scipio App in gebruik hebben genomen. We zijn gestart met het over kunnen maken van collectegelden vanaf de mobiele telefoon. Daarna hadden we het mogelijk gemaakt om ook de nieuwsberichten te kunnen lezen die op de website van de kerk zijn geplaatst. De afgelopen periode hebben we weer enkele stappen gezet.

Nieuw: persoonlijke nieuwsberichten

We gebruiken Scipio-app nu ook voor nieuwsberichten die – als u dat wilt – gericht gestuurd kunnen worden aan gemeenteleden (bijvoorbeeld bij ‘rouw of trouw’). Dit zijn dus berichten die niet op de website geplaatst (mogen) worden.

Nieuw: actuele nieuwsberichten

In voorkomende gevallen sturen we actuele nieuwsberichten als er nog vrije plaatsen in de kerk zijn.

Nieuw: bijbelleesrooster

In de agenda van de Scipio-app hebben we in de Agenda het bijbelleesrooster opgenomen, dat u ook in Kerkklanken aantreft. Vanuit de Agenda treft u een link aan naar de tekst volgens de Nieuwe BijbelVertaling. Helaas is een koppeling naar NBG ’51 nog niet beschikbaar.

Binnenkort: ledenlijst

In de nabije toekomst zal de app ook worden ingezet voor verdere communicatie-doeleinden. Denk daarbij aan een (negatief gezegd) ’smoelenboek’ met gemeenteleden. De ledenlijst bevat grotendeels gegevens die nu ook al in de Gemeentegids beschikbaar zijn:

– roepnaam, achternaam
– wijk, wijkouderling
– telefoonnummer
– mobiel telefoonnummer
– email-adres
– adres
– leeftijd, geboortedatum

Een belangrijke voorwaarde om de app te kunnen gebruiken is dat u/jij met uw/jouw mailadres geregistreerd staat in de kerkelijke administratie. De mensen van wie een mailadres in de kerkelijke administratie was opgenomen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om de app te downloaden.

Nog geen uitnodiging ontvangen maar wel in bezit van een ’smartphone’?

Stuur een mail aan kerkelijkbureau@hgbb.nl met het verzoek om gebruik te kunnen maken van de Scipio App.

Wilt u ook gebruik maken van de collectefunctie van de app?

Stuur dan (ook) uw IBANnummer (mee).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s