Vervolgde kinderen in de kerk II 

Als men niet in staat is om geloof door te geven in woord, is het des te belangrijker dat Jezus Christus zichtbaar wordt in het leven dat men leidt. (James Baldwin in O.D.-magazine) 

Voorbeeldgedrag 

is heel belangrijk voor kinderen. Mensen die Jezus’ voorbeeld voorleven zijn belangrijk. In de Vervolgde Kerk proberen gelovigen op die manier ‘dragers van Jezus’ licht te zijn. 

Onmogelijk 

In sommige landen is geloofsoverdracht nauwelijks mogelijk. In Noord Korea bijvoorbeeld wordt alleen aanbidding van de leider getolereerd.  

Afghanistan 

Twintig jaar lang stond bovengenoemd land op plaats één van de Ranglijst. Op de nieuw uitgekomen lijst neemt Afghanistan deze plaats in. Christenen hebben het heel zwaar onder het talibanregime dat aan de macht kwam. Vrouwen en kinderen zijn trouwens ook kwetsbaar in dit land. 

De enig toegestane religie in dit land is de islam. Als er een vermoeden is van overgang naar een ander geloof, worden je kinderen ondergebracht in moslim-gezinnen. Kerken, bijbels en christelijke boeken zijn verboden. Er is sprake van geweld, moord en mishandeling als je verdacht wordt van sympathie voor christen-zijn. Via de website en het magazine werd de nieuwe Ranglijst ’22 bekend gemaakt. 

Nigeria 

Er  zijn lessen te leren van de Vervolgde Kerk. Vanuit dit Afrikaanse land bijvoorbeeld.  Afgelopen zomer publiceerde de krant Christianity Today een ontroerend verhaal over de ontvoerde meisjes van Chibok. Bijna 200 jonge meisjes werden in 2014 ontvoerd. Een aantal kwam vrij en kon vertellen wat hen tot steun was. Deze kwetsbare meiden hadden een rotsvast geloof dat niet wankelde ondanks de verschrikkelijke ervaringen die ze opdeden. Een aantal had kans gezien hun bijbel mee te nemen toen ze werden overmeesterd. Ze kenden liederen uit het hoofd die hen sterk maakten. Samen hadden ze bijbelwoorden uit het hoofd geleerd en herhaald. Ze waren fluisterend blijven bidden om de angst de baas te blijven, hadden kracht geput uit gebed, gemeenschap, liederen en het Woord. Ongetwijfeld  geleerd door voorbeeldgedrag uit hun gemeenschap. 

Leah Sharibu 

Niet iedereen kwam vrij. Het jonge meisje Leah Sharibu wordt sinds 2018 nog steeds gevangen gehouden. Zij weigerde haar geloof in Jezus Christus op te geven en moet ervoor boeten in een strijderskamp. Bijna vier jaar lang is niets van haar gehoord. Zou u in uw voorbede haar naam willen blijven noemen? Wij geloven dat Gods ogen haar gadeslaan om haar krachtig bij te staan of haar zullen koesteren in Zijn nabijheid. 

Avond van Gebed  

Doe je mee? 

Om betrokkenheid met vervolgde christenen vitaal te houden, organiseert de organisatie digitale avonden van gebed.  

Daarvoor kun je je aanmelden via de website. Via die aanmelding krijg je een link. Dit om veiligheid te garanderen. 

Het werkt heel eenvoudig. Fijn als je op de avond van 17 maart as. een uur aandacht wilt geven aan en bidden voor Afrika. Gebed komt daar waar wij niet kunnen komen (Anne v/d/ Bijl). 

Namens O.D.-werkgroep, Janny Hekman 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s