Vervolgd maar niet verlaten II 

Handen heb je om te geven van je eigen overvloed, 

Ogen heb je om te zoeken naar wat mensen nog ontbreekt en een hart om uit te zeggen wat een ander moed in spreekt.   (kinderlied van Henk Jongerius) 

Christenen in India 

De Indiase Vinita was aan het bidden toen hindoe-extremisten haar huis binnen stormden. Ze vielen haar aan met metalen staven en gooiden haar babydochter op de grond. Het medisch personeel van het staatsziekenhuis weigerde hen te behandelen.  

Gelukkig konden lokale partners van Open Doors Vinita en de andere gewonden naar een particulier ziekenhuis brengen en hun behandeling betalen. 

Gaurav  werd ten onrechte beschuldigd van evangeliseren onder buurtbewoners. Dat leverde hem een maandenlange gevangenisstraf op en kostte hem zijn baan. Hij werd beschouwd als crimineel; niemand wilde meer met hem te maken hebben. Hoe kon hij voor zichzelf zorgen? 

Gelukkig hielpen partners van Open Doors met noodhulp en betaalden zij de kosten van de juridische begeleiding om te bewijzen dat hij onschuldig was. 

Toen Aditi en haar gezinsleden tot geloof kwamen wilden familieleden en dorpsbewoners niets meer met hen te maken hebben. Vanwege armoede was hun steun en hulp van groot belang. Er werd niet meer geholpen bij het binnenhalen van de oogst. Een gevolg was dat het schoolgeld van Aditi niet kon worden betaald.  

Partners van Open Doors hielpen dat schoolgeld betalen. De familie ervaarde deze hulp als antwoord op hun gebeden. Dat maakte hun geloofsvertrouwen sterker. 

Het echtpaar Praveen en Shanti werd door familieleden een stuk grond afhandig gemaakt. De opbrengst van het land was nodig om ziektekosten te kunnen betalen. Gelukkig kon worden voorzien in een microkrediet om een kleine winkel te openen. Ze zijn dankbaar voor deze hulp. 

Lokale partners 

Open Doors maakt gebruik van lokale partners bij het verstrekken van hulp. 

Die werken in een context van geweld, achterdocht  en risico’s van covid-19. 

Heena is één van hen. Ze vertelt: ‘Stel dat wij er niet waren, wat zou er dan zijn gebeurd? Dat weet ik niet. Wel weet ik dat wij afhankelijk zijn van de Here God. Wij zijn slechts het kanaal. Ik hoor vaak van ontvangers dat de hulp het antwoord is op hun gebeden in nood. Regelmatig op het juiste moment gegeven. Dat versterkt hun vertrouwen in een God die hoort en ziet. Heel belangrijk omdat de overheid ons zoveel mogelijk negeert!’ 

Rajesh, een collega zegt: ‘Als God ons een covid-vrije wereld geeft moeten wij christenen alles uit onze vrijheden halen om de liefde van God te delen met de mensen om ons heen. Daarbij moeten we vermijden hen, zelfs in de kerk,  in te delen in het kastensysteem.’ 

Samuël voegt toe: ‘ Geliefde broers en zussen, wij hebben alles kunnen doen omdat u voor ons bidt. Door uw steun konden wij er zijn om mensen te helpen en te bemoedigen. Wij kunnen op weg gaan, durven risico’s te nemen en ons werk te doen omdat u voor ons bidt. 

Blijf alstublieft bidden voor ons

Dank voor uw hulp aan de vervolgde kerk. 

We delen deze informatie met u ter voorbereiding op de avondmaalscollecte van 7 november as. De O.D.-werkgroep besloot dit keer hulp aan de vervolgde kerk in India als doel te kiezen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s