Uitgestelde bijeenkomst van het Leerhuis met als thema: ‘Eredienst’ 

De afsluitende bijeenkomst van het seizoen 2019-2020 kon op dinsdag 24 maart 2020 wegens corona niet doorgaan. Na lange tijd komen we weer bijeen op dinsdagavond 28 september aanstaande, 19.45 uur. Dit keer in de prachtige Dorpskerk in Vaassen. Markplein 7.  
Ds. Lavooij zal de inleiding verzorgen aan de hand van het boekje ‘Tot Gods eer’ van Marcel Barnard.  

In verband met eventuele in de Dorpskerk nog vigerende corona-gebruiksregels is reservering vooraf noodzakelijk: e-mail naar: jvandevelde4@hotmail.com

U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze ontmoeting, hetzij als ‘oudgediende’ of voor het eerst, dus ook als u hiermee eens kennis wil maken en voor het eerst ‘aanschuift’. We kunnen daar dan met elkaar in gesprek gaan en van elkaar leren als in een “beth hamidrasj” (Joods leerhuis). 

Het boekje ‘Tot Gods eer’ samengevat: 

Er verandert veel in de kerk: er wordt geëxperimenteerd, gepionierd en veel gediscussieerd. Door dit alles is er voor veel gemeentes verwarring als het gaat om de liturgie. Dit was voor de Protestantse Kerk reden om liturgie op haar agenda te zetten. De liturgiewetenschapper Marcel Barnard schreef op verzoek van de kerkleiding een gespreksboek, voor predikanten, kerkenraden en gemeenteleden. In dit boek beschrijft hij de protestantse liturgie, licht hij de achtergronden ervan toe en geeft hij een kleine protestantse theologie van de liturgie. Daarnaast laat hij zien uit welke verschillende tradities de protestantse liturgie wordt gevoed.  
Verkrijgbaar in de boekhandel. Prijs: € 6,99. 
Marcel Barnard is hoogleraar praktische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam en aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid Afrika en hoogleraar liturgiewetenschap 
aan de Vrije Universiteit. 

Peiling belangstelling voor het vervolg. 

We hebben geconstateerd dat het aantal deelnemers aan het Leerhuis sinds de start ruim 10 jaren geleden geleidelijk aan wat minder is geworden. Om de huidige belangstelling te peilen voor een vervolg en het Leerhuis op een adequate wijze te kunnen blijven organiseren willen we graag uw mening horen. Reacties graag per e-mail naar de huidige organisator van het Leerhuis,  

ing. J. van de Velde: jvandevelde4@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s