Hulphuuske: een helpende hand en een luisterend oor


In coronatijd zijn nieuwe manieren gevonden om de onderlinge verbondenheid binnen onze gemeente vorm te geven. Denk aan de digitale nabespreking van de focusdiensten, de telefonische voorbede na de eredienst en een pinksterwandeling met gemeenteleden. Mooie mogelijkheden voor contact en ontmoeting, die worden gewaardeerd.

Behalve voor elkaar willen we er als gemeente van Jezus Christus ook zijn voor onze omgeving, concreet voor de inwoners van onze dorpen. In het Focustraject hebben we gezien dat getuigen van Hem onder andere gebeurt door de manier waarop we er zijn voor de ander.

Gelukkig is er in en om Beekbergen veel sprake van omzien naar elkaar. Toch zou het kunnen dat er mensen zijn die behoefte hebben aan (praktische) hulp of contact en niet weten waar ze daarvoor in de directe omgeving terecht kunnen. Het is ons verlangen om als gemeente voor hen beschikbaar te zijn.

Om hier concreet invulling aan te geven zijn twee hulphuuskes geplaatst, een bij de kerk (ingang Dorpstraat) en een aan het Hoogepad. Het zijn brievenbussen waarin – met vermelding van een telefoonnummer – een concrete hulpvraag of een verzoek tot contact kan worden gedeponeerd. De diaconie draagt zorg voor het legen van de bussen, het contact leggen met de vraagsteller en het uitzetten van eventuele hulpvragen.

Kent u iemand die best een helpende hand of een luisterend oor kan gebruiken? Wijs hem of haar gerust op de brievenbus in het hulphuuske bij de kerk of het Hoogepad. Dorpsgenoten worden geïnformeerd over dit initiatief via de nieuwsbrief van de Dorpsraad.

Jezus was met ontferming bewogen over de mensen. Wij hopen op deze manier in onze naaste omgeving iets van Zijn barmhartigheid en liefde te kunnen uitstralen.

Wellicht zijn er meer suggesties om onderlinge verbondenheid aan te wakkeren of te versterken, mail ze naar vormingentoerusting@hgbb.nl.

Namens de Taakgroep Vorming en Toerusting,

Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s