Nieuwsbrief Thomas & Cobi Roest,  Juni 2021 

“Tim, wat wil je op je brood?” Vol enthousiasme antwoordt hij: “hagelslag”. In Thailand is hagelslag niet verkrijgbaar. Soms staat de postbode hier voor de deur, met een paar kaarten én.. een pakketje voor ons met, je raadt het al, hagelslag. Hierdoor hebben wij nog geen dag zonder dit lekkere broodbeleg gezeten. Dank voor alle betrokkenheid, op wat voor manier dan ook. Dat maakt ons blij! 

Kilometers maken 

Evangeliseren via Facebook. Je zou denken dat wij hierdoor veel tijd op onze laptop besteden. Verrassend genoeg is het voor ons juist veel kilometers afleggen. We bezoeken christenen en vragen om hun getuigenis voor de camera te delen. Deze filmpjes worden dan door het mediateam van OMF in elkaar gezet. Zij delen het vervolgens op de Thaise Bijbelwoord Facebook, een onderdeel van Globalrize. Wij worden enthousiast om christenen op diverse plekken in Thailand te ontmoeten en hun getuigenis te horen. Bid je mee dat deze getuigenissen het hart raken van de mensen die de video’s zien? 

Buren ontmoeten  

De zon hangt laag, het ijskarretje komt onze buurt inrijden. Alle kinderen rennen naar buiten om een ijsje te eten en daarna samen te spelen. Buurman Surin staat ineens in onze woonkamer om bananen uit zijn tuin te brengen. Andere buren komen voorbij rennen omdat ze gaan sporten in de buurt en vragen of we meedoen. Als het donker is, gaan wij nog even naar buiten met een zaklamp en komen een buurman tegen die eetbare insecten laat zien. Mek, een buurman verderop, vertelt dat hij vanwege gebrek aan werk als fotograaf, momenteel thee en koffie verkoopt. Die thee en koffie willen wij natuurlijk wel proeven. Dit zijn goede momenten en het raakt ons hart en ook het verlangen om ‘onze grote God, samen te delen in de kleine dingen van het leven’. Want in al deze ontmoetingen zijn er ook mogelijkheden om iets te laten zien of vertellen over Gods grootheid. Veel activiteiten, zoals evangelisatie en studentenwerk, zijn vanwege zomervakantie en de coronasituatie in Thailand lastig te plannen. Een gevolg hiervan is dat wij, en onze buren, vaker thuis te vinden zijn. 

Verlof  

Na 3 jaar in Thailand hopen wij vanaf begin 2022 tot aan de zomervakantie in Nederland op verlof te komen. Wij kijken ernaar uit je weer te ontmoeten, baby’s die inmiddels peuters zijn te ontmoeten en je nieuwe of verbouwde huis te komen bekijken. 

In Jezus verbonden, Thomas, Cobi en Tim 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s