Jezus komt door gesloten deuren 

Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’ 

 Joh.20:19 

Gesloten deuren, we maken het meer mee dan ons lief is. Eén gast per dag over de vloer. 
Winkeldeuren af en toe even van slot, als je een afspraak hebt gemaakt tenminste. Kerkdiensten vinden met grote beperkingen plaats. De horeca is nog altijd dicht. En het is nog maar de vraag in welke richting de zaken zich de komende weken zullen ontwikkelen. 

In de kerkdiensten zullen we echter elkaar weer aan de grote daden van God herinneren. Hij laat Zich niet weerhouden door onze gesloten deuren. Op Goede Vrijdag worden we stil bij het sterven van Jezus Christus. Hij is de ‘Man van smarten’, die onze ziekten heeft gedragen. Hij opent met Zijn sterven de deur naar de Vader.  We zullen het Heilig Avondmaal vieren. Het gebroken brood van Zijn lichaam en de wijn van Zijn bloed zullen ons sterken. Dit zijn onmisbare kernen van het geloof. 

We gaan Pasen vieren. De deur van het graf werd opengebroken. Christus verrees in heerlijkheid. De levende Heer heeft alle macht in hemel en op aarde. Er zal gedoopt worden. Een mensenkind zal met Christus begraven worden om met Hem te verrijzen in een nieuw leven.  Ouders zullen hun ja-woord aan de Heer geven. De gemeente zal om hen heen staan. 

Wat een kostbare gebeurtenissen in onze tijd van gesloten deuren. We maken het met een kleine groep mee in de kerk, verbonden met velen in de woonkamers, achter de gesloten deuren. Maar we mogen geloven dat de levende Heer dwars door de gesloten deuren heen in ons midden zal zijn. Zelfs door gesloten deuren van harten komt Hij soms binnen. Dat zal allemaal niet de eerste keer zijn voor Hem. 

‘Ik wens jullie vrede!’ 

AT 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s