Focus

Met de start van het winterwerk hebben we ook de eerste focusdienst achter de rug. Thema van deze focus startzondag was ‘Waar God je roept’.

Hoe kunt u in uw leven bewuster vanuit het geloof leven in de wereld van mensen die niet in God geloven? In het focusboek staat aan het eind van elk gesprek altijd een ‘In beweging’ (zie blok 3, gesprek 1 op blz. 94). Lees het nog eens en bedenk ‘Waar ligt mijn raakvlak? Wat zou voor mij goed werken? Of wat zou ik kunnen doen?’. Door stil te staan bij waar God u/jou/mij roept, mogen we ervaren dat Hij in onze wereld aanwezig is.

Foto’s in Scipio app en op website

Afgelopen zomer hadden we de fotoactie van focus. Mooi om te zien hoeveel foto’s er ingestuurd zijn. Dank daarvoor. Bijzonder dat iedereen op een andere manier Gods aanwezigheid ziet en ervaart. In de natuur, in een zonsopgang of in een mooi gebouw. Het zijn allemaal prachtige foto’s geworden. U kunt ze nog eens terug zien in de Scipio app en op de website.

Toerustingsavond kringleiders

Op 15 september jl.. was de toerustingsavond voor de kringleiders. Rianne Kort vertelt ons erover.

“Wat was het fijn om elkaar weer te zien en spreken! We hebben de tijd genomen om naar elkaar te luisteren. Vervolgens hebben we de Bijbeltekst uit blok 3, gesprek 1 doorgenomen uit Jeremia 29. Mooi en goed om juist ook op de kring het geloofsgesprek met elkaar te voeren. Welke tekst uit het Bijbelgedeelte raakt je, waarom en wat heeft het te maken met jouw leven of levenservaring? De kring is een plek om verhalen met elkaar te delen. Hoe Gods Geest werkt in je leven en in situaties uit je leven. Focus zet daar ook op in, dat we die verhalen delen. Tot eer van God en om elkaar te bemoedigen en inspireren.

De uitdaging voor ons allen is dat als je wilt groeien, je soms uit je comfortzone moet stappen en iets moet proberen waar je niet zo’n zin in hebt. God roept ons namelijk op om niet alleen hoorders, maar ook doeners te zijn van het woord, juist in een wereld met niet-gelovigen.

Er is ook gesproken over hoe we de kringen in deze coronatijd vorm geven. De kerkenraad heeft besloten het Hoogepad ter beschikking te stellen voor het samenkomen van de kringen, maar andere vormen kunnen natuurlijk ook. Denk aan een gebedswandeling in 2-tallen. Wandel door het dorp en bid voor wat je tegenkomt. Kostbaar om te doen.”

Focus diensten najaar

De focus van blok 3 ligt op ‘Jezus in jouw wereld’. In de komende focusdiensten zullen de volgende thema’s centraal staan:

18 oktober – thema: Als het erop aankomt

1 november – thema: Toerusting in de gemeente voor buiten

29 november (1ste Advent) – thema: Kansen in het dagelijks leven

13 december (3de Advent) – thema: Onze Vader

We hopen natuurlijk dat u, ondanks dat we elkaar op afstand ontmoeten, zich verbonden voelt in het focustraject. Het focusboekje is daar mede een hulpmiddel voor.

Jongens en meisjes, jullie kunnen in de focusdiensten nog steeds jullie focusboekje gebruiken. Je mag deze ook meenemen naar de kerk als je in de dienst komt. Zo kan je tijdens de dienst meeluisteren en tegelijkertijd meewerken in je focusboekje.

Verbonden in Zijn aanwezigheid in ons leven en met een hartelijke groet namens het focusteam,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s