OPEN doors – verdrukt maar niet vergeten –

Hoe kostbaar is uw liefde God. In de schaduw van uw vleugels schuilen de mensen                       (ps 36:8 )

India

‘Ben jij geen hindoe dan hoor je hier niet!’ De nationalistische regering van de BJP-regering o.l.v. premier Modi dreigt een einde te maken aan de diversiteit van  bevolkingsgroepen, religies en talen in het land. Alleen hindoe-gelovigen zijn echte Indiërs is hun opvatting. Christenen in India leven dan ook onder zware druk door gerichte tegenwerking. In het O.D.-magazine van juli/augustus is een hoofd-artikel aan die situatie gewijd. In het kerkblad van juli schreven we daar over. Misschien herinnert u zich het gezin van Jaanvi nog dat geen hulp krijgt van mede-dorpsbewoners. 

India is een seculier land volgens hun grondwet. Toch lijkt de anti-bekeringswet daar niet op gebaseerd te zijn. Er worden aanklachten  ingediend tegen pastors van lokale gemeenten. Om hun kracht te breken. De vervolging neemt toe.

Ondanks dat werkt de Geest van God heel krachtig in levens van gelovigen zoals Jaanvi. Het overheidsplan beoogt, dat  India op 1 januari 2022 vrij is van christenen.

Daar wordt op ingezet.  Wat wij voor de christenen in dat land kunnen doen, is van belang om te kunnen standhouden. Lokale partners van Open Doors geven praktische en geestelijke hulp. Ze helpen met medicijnen, voedselpakketten, opvang in schuilhuizen, juridische ondersteuning en hulp bij het opstarten van een bedrijf.

Ons support helpt deze broers en zussen verder nu zij vanwege de pandemie niet mogen reizen en op zichzelf terug-geworpen zijn.

Help je mee dit mogelijk te maken?

Twee jaar lang is er wereldwijd gebeden voor de nood van deze christenen.  De avondmaalscollecte van 15 november as. is bedoeld voor deze doelgroep in India. De O.D.-werkgroep heeft dit doel met zorg uitgekozen en vraagt medewerking om te steunen met een gift en betrokken gebeden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s