Nieuwsbrief Thomas & Cobi Roest April 2020

In december hebben wij de ouders van Thomas twee weken op bezoek gehad. Een bijzondere ervaring om met deze kostbare mensen ons leven in Thailand te kunnen delen. Je snapt natuurlijk wel dat het voor ons moeilijk was toen het vliegtuig weer vertrok. We hebben er erg van genoten.

Ontmoetingen:

Sinds wij in Lopburi wonen hebben wij veel tijd doorgebracht met diverse mensen. Relaties opbouwen is erg belangrijk in de Thaise cultuur. Zo heeft Cobi een aantal maanden kookles gehad van Phii Oe. Hierdoor weet ze bij welke lokale kraampjes ze kruiden kan halen. Doordat we regelmatig teruggaan naar deze zelfde handelaren, kunnen we ook met hen een beetje relatie opbouwen. We vinden het jammer dat we deze relaties binnenkort weer los moeten laten als we gaan verhuizen. We hopen dat we door de contacten iets van Gods liefde hebben kunnen laten zien. Verder heeft Thomas kennis gemaakt met de mannen die voor OMF Thailand werken. Hij vond het leuk om te zien dat er geen doorsnee man op het veld werkt; iedereen is uniek en heeft zijn eigen persoonlijkheid. Een andere belangrijke ontmoeting was met het Isaanteam. We waren uitgenodigd voor het jaarlijkse teamweekend. Op deze manier hebben wij kennisgemaakt met onze toekomstige collega’s en hebben we realistische en hoopvolle verhalen uit Isaan gehoord.

Festival:

Een mooie mogelijkheid om de Thaise cultuur beter te leren kennen en mensen te ontmoeten, is het bezoeken van festivals. In februari was bij ons in Lopburi het Koning Narai Festival. Een week lang werd de tijd van deze koning (ca. 350 jaar geleden) nagespeeld, mensen droegen kleding uit die tijd en er werden ceremonies gehouden om de geest van koning Narai te eren.

Corona:

Het plan is nog steeds dat wij in mei gaan verhuizen naar Isaan. Momenteel is ver vooruitkijken lastig -ook in Thailand is het corona-virus- dus we moeten tegen die tijd zien of dit door kan gaan. In het licht van alles wat momenteel gebeurt in de wereld houden wij vast aan God. Hij kent onze toekomst en daarom geloven we ook dat wij vooruit mogen plannen, wat er ook gebeurt. Wij wensen jou veel sterkte, in welke situatie je momenteel ook zit.

Hartelijke groet,
Thomas, Cobi en een high five van Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s