Paasviering in de tehuizen

Op 28 maart vierden we paasfeest in de Vier Dorpen. We zongen aanvankelijk de bekende lijdensliederen. In de tweede helft van de bijeenkomst zongen we de paasliederen. Van Passie naar Pasen. De liederen werden begeleid door de organist Fred van der Kraats en op de mondharmonica door Hans van Veelen. Tiny van Rijssen vertelde een verhaal over het nieuwe leven. En een paasgedicht werd gelezen door Gerda van de Beld. Ds. Jan Lammers ging voor in de gebeden; hij had de algehele leiding. 

We zijn heel dankbaar dat elke veertien dagen er weer een Bijbeluurtje in de Vier Dorpen kan worden gehouden en dat dit hoogtepunt van het kerkelijk jaar in dit ritme aandacht mocht krijgen. 

Ook in het Zonnehuis vond een dergelijke paasviering plaats en wel onder leiding van ds. Christine van Dijk. Duidelijk werd dat er bij vele bewoners van het Zonnehuis behoefte is aan dergelijke diensten. Steeds meer wordt duidelijk dat de afschaffing van de zondagse diensten in het Zonnehuis een misser was. Voor velen was dit een hoogtepunt in het weekritme en het zou de leiding van het Zonnehuis sieren als men op dit besluit zou terugkomen. Vrijwilligers zijn er wel, nu nog de wil van hen die het beleid bepalen. 

Ds. Jan Lammers 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s