Catechisatie

In de stille week voor Pasen hebben we de catechisatie van dit seizoen afgerond. We kijken terug op een mooie periode. Met elkaar hebben we uit de Bijbel gelezen, gebeden en er over gesproken wat geloven betekent voor ons dagelijks leven.

In de groep van 12-15 jaar hadden we het over het ontmoeten van Jezus. In het Nieuwe Testament kwamen we veel mensen tegen die Hem echt ontmoet hebben. Dat veranderde hun leven. Ook wij kunnen Jezus ontmoeten; Hij wil graag een relatie met ons. Bij Zijn wederkomst zullen we Hem in levende lijve ontmoeten. Daarom was het mooi om het de laatste avonden te hebben over dat Jezus recht zal doen als Hij terugkomt, over de opstanding van de doden en over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Reden genoeg om hoopvol te leven.

In de 16+ groep ging het over het ontdekken van God, hoe je Hem kunt kennen en ervaren. We hebben veel ontdekt over God de Vader die onze Schepper is, over God de Zoon die ons verlost en over God de Heilige Geest die ons leven vernieuwt.

We hebben dit seizoen geld ingezameld voor het catecheseproject van de GZB voor de kerk in Costa Rica. De kerk daar kijkt met ogen van Jezus naar kinderen, jongeren en volwassenen die het zwaar hebben omdat zij omringd zijn door armoede, drugsverslaving en geweld. Met woorden en daden bereikt zij de mensen met het Evangelie. De opbrengst van € 97,05 is samen met een gift van € 50,00 overgemaakt naar de GZB.

Fijn dat jullie er waren! Bedankt voor de eerlijke en open gesprekken. We bidden voor jullie om geloof, hoop en liefde. Allemaal veel succes gewenst bij de examens of de afronding van het schooljaar!

Marc-Jan en Anne-Marie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s