Vierde themadienst (30 april): geloof, hoop en liefde voor dorp en stad

In de themadienst over geloofsverdieping preekte dominee Dekker uit de brief aan de gemeente van Efeze. Twee gebeden van Paulus kwamen aan de orde. In de eerste plaats het gebed om de Heilige Geest. De Heilige Geest kan ons kwetsbare geloof aan. En ook het gebed om meer liefhebben. We mogen geworteld en gefundeerd zijn in de liefde van Christus. Bij het kruis van de Here Jezus komen we de diepte van Zijn gevende liefde op het spoor. Zo mogen we ons in de samenleving begeven, door voor de ander een christus te zijn.

De vierde dienst in het kader van ons halfjaarthema zal plaatsvinden op zondagmorgen 30 april a.s. De dienst wordt dan geleid door dominee Theunisse. Sinds zijn vertrek naar Zevenhuizen is dit de eerste keer dat hij als gastpredikant in Beekbergen voorgaat. We zien uit naar een mooi weerzien. Het thema van de verkondiging is geloof, hoop en liefde voor het dorp of de stad waarin we wonen. We lezen daarbij Handelingen 4.

Geloof, hoop en liefde zijn goed nieuws om te delen. Dat doen we als gemeenteleden en als gemeente in onze eigen omgeving. In Handelingen 4 leren we van de apostelen hoe zij dat deden in hun stad en welke gevolgen dat heeft. Het is goed om geloof, hoop en liefde voor onze woonomgeving tot uiting te brengen. Een goede vorm daarvoor is een gebedswandeling. Aansluitend aan de dienst wordt u en word jij uitgenodigd mee te wandelen door Beekbergen en mee te bidden voor onze omgeving. Na afloop staat koffie en thee klaar in het Hoogepad.

Namens de Missionaire Taakgroep Vorming & Toerusting,

Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s