Roest in Thailand December 2022 

Hoe is deze kerk ontstaan? Wat eten we nu? Wat leuk om te zien hoe blij jullie worden van post! Geef je Tim naast het internationale onderwijs ook nog Nederlandse les? 

GZB Vrouwenreis 

Zomaar wat vragen die werden gesteld tijdens GZB vrouwenreis. Van 31 oktober tot 11 november kwamen er 7 vrouwen naar Thailand. Eerst hebben wij met elkaar genoten van de prachtige natuur, daarna kwam een deel van de groep met ons mee naar Korat. Fijn om ons leven te kunnen delen, soms is het lastig om over te brengen hoe ons leven hier is. Het leuke van de vrouwenreis was dat de gestelde vragen ons weer na lieten denken over de ‘gewone’ dingen. Dank met ons mee dat het bezoek een bemoediging voor ons was. 

Op zoek naar een kerk  

We zijn bezig een kerk te zoeken om ons bij aan te sluiten. Elke zondag bezoeken we een andere gemeente. Waar vinden wij onze plek? Dank voor de diverse kerken om ons heen. Bid u mee voor Gods leiding in het vinden van een geschikte kerk? 

Jezus en het water  

Op 8 november werd Loy Krathong gevierd, aan het einde van het regenseizoen, Bij deze gelegenheid worden kleine, zelfgemaakte vlootjes (van bijvoorbeeld bananenstam versierd met bloemen) losgelaten in het water. Hierbij wordt de god van het water gedankt voor het water en wordt er vergeving gevraagd voor zonden. De meeste coronabeperkingen zijn opgeheven, daarom kon Loy Krathong dit jaar uitgebreid worden gevierd. Het thema water bracht ons op het idee om mensen het verhaal te vertellen van Jezus die de storm stilde (Markus 4:35-41). Een aantal dagen later hebben wij met verschillende mensen gesproken over Loy Krathong en het verhaal van Jezus gedeeld. Bidden jullie mee dat de Thaise bevolking Jezus zal leren kennen? 

Zegen en een high five!  

Thomas & Cobi, Tim en Jozef 

Van de TFC 

Een paar weken geleden werd er iets bijzonders bezorgd bij de Familie Roest: een meterslange vlaggenlijn uit Veenendaal. Elk vlaggetje was gemaakt door een gemeentelid uit de Sionskerk. Het ene vlaggetje met een foto, een ander vlaggetje met een bemoedigende bijbeltekst en weer een ander met een kleurplaat voor Tim. Bemoedigend voor Thomas en Cobi en voor ons als thuisfrontcommissie. We willen u van harte bedanken voor uw meeleven en gebed! Als u post wilt sturen naar Thailand, let dan op: het postadres is gewijzigd. 

Juiste Postadres Thomas en Cobi

Familie Roest
363 Soi Mu Ban Sam Yot Villa
Suranari
Mueang
Nakhon Ratchasima
30000
Thailand 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s