Vervolgd maar niet vergeten 

Van Paulus aan christenen in Asia: 

‘Weet dat we met ernstige tegenspoed te maken hadden. We vreesden voor ons leven. Vertrouwen op God heeft ons gered. U was tot steun door voor ons te bidden (2Kor. 1:8-11). 

Ondersteunend gebed 

Misschien vraag je je als bidder voor vervolgde christenen soms af: wat heeft dit eigenlijk voor zin? De ellende houdt niet op. Bij het schrijven van rondzendbrieven geeft de apostel daar woorden aan: ‘Wij ondergingen heftig lijden. Dat viel niet mee. In die situatie ontvingen wij troost, hoop en moed. Uw gebeden waren daarbij belangrijk,’ laat hij nadrukkelijk weten. 

Martine uit Burkina Faso 

Zij verloor bij een aanslag op haar dorp haar vader en man. ‘Waarom Heer?  
Waarom?’  

Vertrouwen op God 

Ze gaf haar verdriet uit handen bij God: 
‘Ik heb immers niemand behalve U. U weet van mijn situatie dus hef ik mijn ogen op naar U.’ Dit vertrouwen hielp haar aan nieuwe moed en kracht om het leven weer op te pakken. 

Azië 

Dhea (16) en Ruti (17) uit niet nader genoemde landen in Azië zijn niet veilig in hun omgeving sinds ze christen werden. Ze liepen trauma’s op die hen dwongen te vertrekken om hun leven te vervolgen. Precies als Paulus in zijn tijd, vertrouwen ze erop dat de Here God in hulp zal voorzien. Open Doors voorziet in hun financiën en geeft de nodige hulp. Wij mogen daar ook deel van uitmaken door te blijven bidden ter bemoediging. 

Collecte en extra aandacht 

In juni vragen we aandacht voor de Zondag voor de Lijdende Kerk (12/6). De avond van gebed hopen we op 17/6 te houden. Bent u daar dit keer bij? 

Op 19 juni a.s. zal weer een collecte gehouden worden voor de organisatie. De werkgroep denkt na over een passend collectedoel. Over bovenstaande hoort u in het komende kerkblad meer. 

Namens de werkgroep, Janny Hekman 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s