Focustraject en eindevaluatie 

Bij het uitkomen van deze Kerkklanken is de termijn voor het invullen van de eindevaluatie inmiddels verstreken. In deze periode zal de IZB alle ingevulde enquêtes gaan verwerken en een eindverslag opstellen. We zijn als focusteam benieuwd naar wat het focustraject u persoonlijk, maar ook ons als gemeente, heeft gebracht. Uiteraard brengen we u hiervan later op de hoogte. 

In mei staan er nog 3 focusdiensten gepland. Verderop kunt u lezen wanneer deze diensten zijn. Op 29 mei hopen we de laatste focusdienst te hebben. Met deze laatste dienst en met de eindevaluatie is het focustraject geheel doorlopen, wat niet wil zeggen dat we er klaar mee zijn. Met alles wat we geleerd hebben (hoe klein ook) en met de handreikingen die we gekregen hebben hopen we juist door te gaan. Er wordt nog nagedacht over hoe de doelstelling van focus voortgezet kan worden in de gemeente.  

Focus-experience jongerenreis 

Van 30 april tot 4 mei zijn Iliana en Nienke vanuit onze gemeente mee met de Focus-experience jongerenreis naar Schwerin en Rostock (twee steden in Noordoost-Duitsland). Zij gaan hier kennismaken met Gerard en Janneke de Wit en met Gerrit en Jorine van Dijk. Beide gezinnen zijn uitgezonden naar Duitsland en proberen een christelijke gemeenschap te laten ontstaan vanuit het verlangen dat meer mensen Jezus leren kennen.  

Tijdens het focustraject hebben we gesproken over hoe we het geloof verbinden met het leven van elke dag. Gerrit en Jorine en Gerard en Janneke zijn hier dagelijks heel veel mee bezig. Ze proberen te proeven van waar er behoefte aan is in hun omgeving en hoe ze een zegen kunnen zijn voor de mensen daar, in de hoop dat de mensen daar Jezus leren kennen. Door in gesprek te gaan met Gerrit en Jorine en met Gerard en Janneke hopen Iliana en Nienke, maar ook wij als gemeente, meer te leren over hoe zij ongelovigen bereiken en uiteindelijk zelfs betrekken in hun kerk. Iliana en Nienke hebben hiervoor ook vragen meegenomen vanuit onze eigen gemeente. Wij hopen hier natuurlijk met elkaar van te kunnen leren. Tijdens de reis zullen er vlogs gedeeld worden om u op de hoogte te houden van hun ervaringen. Daarnaast zullen Iliana en Nienke op zondag 29 mei hun ervaringen met ons als gemeente delen maar ook de vragen die zij mee hebben genomen vanuit de gemeente, proberen te beantwoorden.  

Als focusteam willen wij u vragen om de reis van Iliana en Nienke mee te nemen in uw gebed.

 

Focusdiensten in mei 

In mei staan er nog de volgende focusdiensten gepland: 

1 mei 2022 – Thema ‘Echtheid’ (uit blok 4) 
15 mei 2022 met nabespreking (thema uit blok 5 wordt nog ingevuld) 
29 mei 2022 – Thema ‘Getuigen over de aan Israël geschonken verwachting, waarin de kerk mag delen’ (uit blok 6). 

Van harte uitgenodigd om deze diensten (weer) bij te wonen.  

Hartelijke groet namens het focusteam, 

Linda Buitenhuis  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s