Meditatie 

Ik vertel u een verhaal, dat niet echt gebeurd is.  

 Er was eens een mees die het volgende aan een duif vroeg: Hoeveel weegt een sneeuwvlok. “Minder dan niets”, antwoordde de duif. “Dan moet ik je een merkwaardig verhaal vertellen”, antwoordde de mees. Ik zat op de tak van een den, dicht bij de stam, toen het begon te sneeuwen; niet met hevig stormgeweld, nee, … als in een droom, zonder geluid of gewicht. Daar ik toch niets te doen had, begon ik de sneeuwvlokken te tellen die op de twijgen en naalden van mijn tak vielen en daar bleven liggen. Het waren er precies 3.741.952. Toen de 3.741.953e vlok omlaag kwam –minder dan niets, zoals je zei- brak de tak af. 

 Het was lang stil; tenslotte vloog de mees weg. De duif bleef nog heel lang nadenken. 

 Ik vertelde u een verhaal, dat niet echt gebeurd is. 

Maar het is een verhaal dat wel echt kan gebeuren en dat toch heel vaak echt gebeurd is. Leest u maar naar de laatste zin van deze meditatie: 

Misschien ontbreekt er nog maar één stem van één enkel mens, om het evangelie ingang te doen vinden in het leven van een ander mens. Misschien is het een enkel woord van u of een enkele daad van naastenliefde van u, waardoor een ander mens aangespoord wordt, om de stap naar het geloof te zetten. 

ds. J Lammers 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s