Het Leerhuis, Confessionele Kring Apeldoorn, voorjaar 2022 

Na de stilstand wegens Corona sinds maart 2020 is er op 28 september 2021 voor het eerst weer een bijeenkomst geweest, dit keer in de Dorpskerk te Vaassen. Uit de in het najaar van 2021 gehouden enquête bleek dat er voldoende belangstelling was voor een voortzetting van het Leerhuis. Die voortzetting werd gepland voor het voorjaar van 2022.  

De eerstgeplande bijeenkomst van 25 januari moest helaas weer vervallen. Deze is nu in datum vooruitgeschoven. Nu de coronasituatie gunstiger lijkt te worden hopen we dat de bijeenkomsten volgens onderstaande planning – Deo Volente – doorgang kunnen vinden: 

PLANNING LEERHUISAVONDEN 

Dag en datum  Locatie Inleider 
Dinsdag 1 maart 2022 Eben Haezer Kerk, Apeldoorn Ds. P.J. den Admirant 
Dinsdag 29 maart 2022 Eben Haezer Kerk, Apeldoorn Ds. C.E. Lavooij 
Dinsdag 26 april 2022 Het Hooge Pad, Beekbergen Ds. P. van Duijvenboden 
Dinsdag 24 mei 2022 Het Hooge Pad, Beekbergen Ds. A.W.J. Theunisse 

Als thema is gekozen: ‘vertalen van Bijbelteksten’. Een actueel onderwerp, nu vorig najaar de gereviseerde NBV21 verschenen is. Er lijken heel verschillende vertalingen mogelijk te zijn. Wat betekent dat, bijvoorbeeld in de exegese? 

We hopen elkaar op deze avonden, die steeds zullen beginnen om 19.45 uur, te ontmoeten om bepaalde Bijbelgedeelten, die door de inleiders als ‘oefenstof’ zullen worden gekozen, gezamenlijk te bestuderen en te bespreken. Nu het zich laat aanzien dat de coronamaatregelen dit toelaten is er vooraf en in de pauze koffie/thee verkrijgbaar.  
Op dit moment hebben zich zo’n 15 mensen ingeschreven om de leerhuisavonden bij te wonen. Er is nog plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Aanmelden kan per mail naar de organisator van het Leerhuis, Jan van de Velde: jvandevelde4@hotmail.com. U zult bericht krijgen of er nog plaats is en voorafgaand aan elke bijeenkomst nog een aparte uitnodiging ontvangen. Noteert u al vast bovenstaande bijeenkomsten in uw agenda. 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s