Geloofsopvoeding

Kringen

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Dat geeft gelegenheid om het kringwerk weer in fysieke vorm op te starten. Eind september is een toerustingsavond gehouden voor alle deelnemers van de gesprekskringen en belangstellende gemeenteleden. Wat een mooie opkomst hadden we die avond!

Vervolgens zijn de verschillende kringen van start gegaan. Inmiddels gaan ook bij de kringen voor geloofsopvoeding de datumprikkers rond. Aan de hand van het boekje Voorleven gaan ouders van jonge en minder jonge kinderen in gesprek over opvoeden en geloven.

Halloween – een fout feest

Je kunt er in de winkel niet om heen; Halloween staat voor de deur. Allerlei artikelen worden aangeboden om er een feestje van te maken. Halloween is een fout feest. Onschuldig is het zeker niet. Het schijnt echter zo te zijn dat veel ouders die hun kinderen graag een christelijke opvoeding willen geven, zich dat niet realiseren.

Om elkaar te helpen is in dit kerkblad een artikel opgenomen over Halloween. Het schetst de achtergronden van dit griezelfeest met geesten én wijst op de Here Jezus die aan het kruis de duivel, de dood en de angst overwon! Hij is de Levende en wil door Zijn Heilige Geest ons leven en dat van onze kinderen leiden. Het artikel is met toestemming overgenomen van de website van de HGJB (www.hgjb.nl) en is eerder verschenen in het HGJB-blad ‘Pit’ voor tieners en jongeren.

Namens de Taakgroep Vorming en Toerusting,

Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s