cursus Theologische Vorming. 

Gezien de huidige omstandigheden mogen we er vanuit gaan dat de cursus TVG eind augustus weer van start kan gaan. Helaas is de cursus afgelopen jaar na enkele lessen gestopt door de Corona omstandigheden. Wij zijn dankbaar dat het weer mogelijk is. 

Wat is de cursus Theologische Vorming Gemeenteleden? 

Dit is een cursus voor iedereen die meer willen weten over het christelijk geloof. De cursus wordt één keer in de twee weken op zaterdagmorgen gegeven in kerkelijk centrum Sion in Rijssen. De volledige cursus duurt drie jaar, maar deelnemers verbinden zich telkens voor een jaar.  

TVG is vooral een informatieve cursus waarin mensen wegwijs worden gemaakt in de bronnen  van het christelijk geloof, de Bijbel, de traditie en de toepassing in de dagelijkse praktijk, zoals in de vakken Ethiek, Gemeente-opbouw en Pastoraat/diaconaat. Ook worden de vakken Oude en Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis, Dogmatiek en Catechetiek gegeven. 

Docenten zijn hoofdzakelijk predikanten die hun vakgebied willen delen met anderen. Het is duidelijk: meedoen doet wat met mensen. “Het verrijkt, verrast en inspireert”.  

De lessen worden op zaterdagmorgen van 9 uur tot 12.15 uur gegeven in het kerkelijk centrum Sion in Rijssen.  

De eerste les dit jaar is op DV. 21 augustus 2021. 

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen, neem dan contact op met een van de onderstaande adressen. Bij deze adressen kunt u zich ook opgeven. 

Opgave en info bij: de cursusleider Ds K.A. Hazeleger, tel 0529-467745, e-mail: k.a.hazeleger@hetnet.nl of bij de secretaresse Ria Harbers, tel 0548-515929, e-mail tvgrijssen@gmail.com 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s