Het geheime dagboek van eco-girl Christi

Zorg voor het klimaat of ruimer geformuleerd, zorg voor Gods schepping is in. Steeds meer jongeren en zelfs kinderen zijn daar bewust mee bezig. Petra Crofton heeft daarover een aansprekend kinderboek geschreven: Het geheime dagboek van eco-girl Christi. Ook de illustraties in het boek zijn van haar hand.

Christi, een avontuurlijke en spontane achtste groeper, heeft een grote passie voor de schepping en het klimaat. En ze heeft talent om blogs te schrijven. Met haar klas wint ze een reis naar Ecuador. Maar ja, kun je als eco-girl wel in een vliegtuig stappen…?

Eenmaal in Ecuador komen Christi en haar klasgenoten erachter dat niet alle volwassenen het beste voor hebben met natuur en milieu. Hoe zit dat precies met die dode jaguar en haar gewonde welpje? Christi gaat op onderzoek uit en daarmee brengt zij zichzelf en de groep in problemen.

Het boek is spannend en leest als een trein. De tekst wordt afgewisseld met leuke weetjes en beschrijvingen van eco-helden. Dat maakt het boek extra interessant en komt tegemoet aan de nieuwsgierigheid van kinderen. Wist je dat luiaards hele vieze beesten zijn en dat een vleermuis niet voor niets zulke grote oren heeft? En heb je wel eens gehoord van een koolstofrekenmachine?  

Christi ontdekt dat God alles wat Hij gemaakt had supermooi vond en dat Hij zei dat het goed was. Zij wil heel graag haar steentje bijdragen aan het behoud van de schepping. Mooi als kinderen al lezend dat verlangen met haar gaan delen.

Christi mag dan een eco-girl zijn, ook voor eco-boys is dit boek een aanrader. Wie op zoek is naar een leuk cadeau voor kind of kleinkind – zeker met het oog op de zomervakantie – kan ik dit boek van harte aanbevelen. Het is geschreven voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Voor leerkrachten onder ons: er is een gratis lespakket beschikbaar via http://www.lespakketchristi.nl.

Schrijfster Petra woont met haar man en hun drie kinderen in Engeland en is onder ons geen onbekende. Zij is de dochter van Gerrit en Tiny van Rijssen. Van jongs af aan is Petra bezig met natuur en klimaat en zij werkte jarenlang als ecoloog. Als het gezin met vakantie in Nederland is bezoeken zij de kerkdienst in Beekbergen.

Een hartelijke felicitatie aan het adres van Petra met het verschijnen van dit boek is op zijn plaats! En natuurlijk ook voor haar trotse ouders!

Anne-Marie van der Grift

Het geheime dagboek van eco-girl Christi

Petra Crofton-Van Rijssen

Uitgeverij Columbus€ 12,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s