Bijbelstudieboekje Openbaring

‘Ga je die preken over de Openbaring ook in boekvorm uitgeven?’ Die vraag kreeg ik afgelopen zomer uit veel verschillende richtingen na afloop van de prekenserie over de Openbaring. Het is een Bijbelboek dat op veel aandacht kan rekenen in onze tijd. Welk licht werpt de Openbaring op zoiets als de coronapandemie? Of hoe verhoud je je tot mensen die ineens van alles over het beest en zijn merkteken denken te weten? Wat wil het boek zelf eigenlijk zeggen met al die bijzondere visioenen en soms angstaanjagende beesten?

Een preek houden is heel anders dan een boekje schrijven, heb ik gemerkt. Ik heb de preken dus ‘omgebouwd’ tot bijbelstudies. In dertien bijbelstudies wordt het gehele boek Openbaring doorgenomen, zoals we ook in de opeenvolgende avonddiensten gedaan hebben. Dat lijkt me de beste manier om dit bijzondere bijbelboek te leren begrijpen. De bijbelstudies zijn bovendien voorzien van gespreksvragen, liedsuggesties en een belijdenisfragment, waardoor het heel geschikt is zowel voor persoonlijke overdenking als voor gebruik op een gesprekskring of bijbelkring. Het bijbelstudieboekje is onderdeel geworden van de Artiosreeks. De titel is ‘Mensenzoon tussen de kandelaren’.

Het bijbelstudieboekje zal binnenkort verkrijgbaar zijn in de boekhandel. Het kan ook bij mij persoonlijk besteld worden. Stuur mij dan liefst een e-mail met de bestelling én je 06-nummer. Lukt het niet per e-mail, dan mag het uiteraard ook telefonisch. De prijs van het boekje is € 14,99. Een betaalverzoek stuur ik via de mobiele telefoon of als dat niet lukt op een andere manier.

Ds. A. Theunisse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s