Nieuwsbrief Thomas & Cobi Roest, Maart 2021

De zon is al een paar uur op en de warme stralen bereiken ons gezicht. Hier en daar kraait een haan en hoor je een klein kind huilen. Sommige marktstalletjes zijn nog leeg. Iets verderop wordt begonnen met het bakken van bananen. Een straathond loopt nieuwsgierig langs ons. Een verkoopster kijkt verbaasd op: zijn jullie hier alweer? 

Vandaag maken we ons wekelijkse rondje in de buurt rondom het studentencentrum. Iets verderop in deze buurt is ook de campus van de universiteit waar ruim veertigduizend studenten ingeschreven staan. Veel studenten zijn door de corona-omstandigheden thuis aan het studeren, wij focussen ons nu dus op de mensen die in deze buurt permanent wonen. 

Aansluiting vinden 

De markt waar wij overheen lopen is dicht bij de ingang bij een grote Boeddhistische tempel. De verkopers zijn vooral afhankelijk van mensen die naar de tempel gaan om te offeren of eten te geven aan de monniken. Als mensen ons daar vragen waarom wij in Thailand zijn, zijn we altijd frank en vrij: wij zijn christenen en komen hier het onderwijs van Jezus vertellen. Meestal onderzoeken wij wat het beste aansluit om niet af te schrikken of verkeerd begrepen te worden. We proberen vooral te vertellen dat Jezus alles al heeft gedaan voor ons en dat het gelukkig niet van onze eigen inzet afhangt. Soms vinden we aansluiting en kunnen we de week erop terugkeren om door te praten. 

Valentijnsdag  

Een andere manier van aansluiten is het meevieren van bijzondere dagen zoals Valentijnsdag. Dit jaar hebben wij samen met Tim koekjes in de vorm van een hartje gebakken en deze in zakjes gedaan. Samen met een pen, met daarop “God houdt van jou”, hebben wij deze in onze eigen buurt uitgedeeld aan alle kinderen. Het zijn soms kleine dingen waarin we onze grote God mogen delen met onze omgeving. 

Taalhulp Suwit 

Waarom werd Jezus Christus gedoopt, Hij was toch al een heilig man? Mijn taalhulp Suwit kijkt mij vragend aan. Dit was één van de vele momenten waarop ik samen met hem kon praten over Jezus aan de hand van het bijbelboek Markus. Hij was erg nieuwsgierig en soms verrast over de radicaliteit die Jezus laat zien. Bid jij mee dat Suwit en de buurtbewoners gaan zien dat Jezus er voor hen is? 

Verlof 

Door de corona-omstandigheden in Nederland en in Thailand hebben wij besloten om ons verlof uit te stellen. Halverwege dit jaar zullen wij meer helderheid geven over een nieuwe datum. Wij genieten enorm van alle post, mailtjes, appjes en persoonlijke aandacht vanuit Nederland. Dankjewel! 

In Jezus verbonden, Thomas, Cobi en Tim 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s