Gideon in corona tijd deel twee

Op vrijdagavond 19-02-2021 stond er een creatieve activiteit op het programma. Er was bij ons thuis een steen gebracht met en aantal stiften. We begonnen de avond met een stukje uit de Bijbel lezen uit Jozua 4 waar het gaat over stenen bij de Jordaan als gedenkteken. Daarna mochten we zelf nadenken over wat ons aansprak aan het geloof waar we houvast aan hebben of wat we heel belangrijk vinden. Hier kwamen mooie teksten of woorden uit zoals. Luisteren, houvast, rust of een vriend. Iedereen had hier zijn of haar eigen verhaal bij die we met elkaar deelde. Uiteindelijk kregen een spoedcursus handlettering van Rianne. Waarna we het op de steen mochten gaan zetten. En ook de steen mochten versieren. Deze steen heeft iedereen op een zichtbare plek in huis gelegd waar we vaak langs komen zodat we er elke keer aan herinnerd worden.  

C:\Users\Buck\Downloads\IMG-20210219-WA0029.jpg
C:\Users\Buck\Downloads\IMG-20210219-WA0030.jpg
C:\Users\Buck\Downloads\IMG-20210219-WA0026.jpg
C:\Users\Buck\Downloads\IMG-20210219-WA0027.jpg

Op vrijdagavond 05-03-2021 hadden we een zakje popcorn thuis gekregen met wat drinken…. Dat betekende een avondje film kijken. Sommige samen met het hele gezin of alleen met de ouders keken we de film I Still Believe. Een aangrijpende waargebeurde film over Jeremy, jong en ambitieus, die het wil gaan maken als singer-songwriter. Met goede moed begint hij zijn studie. Daar ziet hij tijdens een concert een jonge vrouw met haar handen in de lucht. Reikend naar de hemel met een glimlach op haar gezicht. Als hij haar na het concert opzoekt blijkt het om de bevlogen Melissa te gaan. Jeremy valt als een blok voor haar. Met zijn humor en aanstekelijk ondeugende pretoogjes weet hij haar in te pakken, maar Melissa blijkt niet zo gemakkelijk over te halen. Bovendien strijdt er nog een andere man om haar hart. Op het moment dat Jeremy steeds meer begint door te breken met zijn nummers, slaat het noodlot toe. Melissa is ziek. Heel ziek. Een enorme tumor in haar maag moet verwijderd worden. Er volgen verschillende behandelingen, tests en allerlei medicijnen moeten haar beter gaan maken. De dokters proberen alles. 
 
Totdat er alleen nog een wonder haar kan genezen. Juist in deze fase van haar leven wijkt Jeremy niet van Melissa’s zijde. Net als je begint te denken dat het geloof van Jeremy en Melissa niet te breken is, zie je eindelijk hun pijn en verdriet. Zoals het leven kan zijn, zoals het leven is. Je ziet de eenzaamheid. De angst voor de pijn en het onwetende. De woede die je voelt als gebed niet lijkt te helpen. Als God heel ver weg lijkt. Als je gelooft in wonderen, maar het wonder uitblijft. Het is een prachtige film over vertrouwen in God ondanks alle tegenslagen. Wij kunnen u aanraden deze film eens te kijken!  

Op vrijdagavond 19-03-2021 deden we de PaasChallenge. We gingen in tweetallen het dorp in. De PaasChallenge is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus is. We wisten alleen niet welke rol we hadden en die moesten we aan het einde raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou? Met de QR-codes ontdekken de deelnemers steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap. Hoe meer vragen je goed maakte hoe meer spijkers je won. Deze spijkers mochten we uiteindelijk in het kruis timmeren. Daarna gingen we door naar de laatste opdracht waar we een zaadje mochten planten. Een teken van een nieuw begin van nieuw leven. Dat wij ondanks al onze fouten ook elke keer weer opnieuw mogen beginnen. Tof om op deze manier bezig te zijn met het paasverhaal. En natuurlijk ook heel leuk om elkaar even in het echt weer te zien.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s