Vakantiegeld Samen Delen

Veel mensen hebben de gewoonte om in de winter na te denken over de vraag waar zij deze zomer naartoe op vakantie gaan. 

Nu is op vakantie gaan sinds het uitbreken van de coronapandemie niet meer zo vanzelfsprekend als het voor veel mensen was. Maar wist u dat er ook veel mensen voor wie dat nooit vanzelfsprekend is geweest? Voor hen is een vakantie simpelweg onbetaalbaar.   

Geloven in de waarde van delen 

In onze samenleving zijn grote verschillen in inkomen. Veel mensen hebben het goed, maar ook veel mensen moeten rondkomen van weinig geld (vaak onzichtbaar voor de buitenwacht). In de kerk geloven we dat alle mensen er beter van worden als we met elkaar delen. Dat doen we in tijden van vreugde en verdriet, met aandacht en praktische hulp. Maar je kunt ook geld delen. Ruim 25 kerken in Apeldoorn en Ugchelen doen al meerdere jaren mee aan de actie Vakantiegeld Samen Delen. Soms is de ervaring gezien te worden nog belangrijker dan het geld dat wordt ontvangen. Een hartverwarmende actie! 

Wijkgerichte werkgroepen 

De actie is ooit opgezet om mensen in de kerken bewust te maken van grote verschillen in inkomen en om een concreet verschil te maken voor mensen in de eigen omgeving. Dat is nog altijd het uitgangspunt. Daarom zijn er vijf werkgroepen in Apeldoorn, die in een eigen wijk de actie verzorgen en er is een werkgroep in Ugchelen. In deze werkgroepen in de wijk gebeurt het echte werk. Hier wordt de actie onder de aandacht gebracht van kerkleden en bij organisaties en scholen om zowel mensen op het spoor te komen die in aanmerking komen om wat extra vakantiegeld te ontvangen alsook om mensen te vragen om een bijdrage voor een buurtgenoot. 

Ook onze gemeente gaat mee doen 

De (diaconie van de)Hervormde Gemeente Beekbergen heeft besloten mee te gaan doen, en de actie in Beekbergen vorm te geven. Enkele gemeenteleden hebben al toegezegd mee te willen helpen. Zo haken we aan bij de bestaande actie en richten ons tegelijk op onze eigen vertrouwde omgeving. Dit jaar gaat ook Loenen voor het eerst meedoen. Het deelnemende gebied aan de actie wordt daarmee flink uitgebreid. En de actie wordt daar gehouden, waar kerken de schouders eronder zetten. Voor de actie worden de burgerlijke grenzen aangehouden (niet de kerk-grenzen). 

Gegevens over de actie 

Op dit moment is de diaconie bezig om de actie op te zetten in onze omgeving. Vanaf april staat de actie open voor giften en aanvragen. De actieperiode loopt tot en met begin juni. Komende tijd zult u op verschillende momenten aan de actie worden herinnerd. U hoort dan ook hoe u een aanvraag kunt doen of hoe u uw financiële bijdrage kunt leveren. We hopen op draagvlak voor deze actie in onze gemeente!  

Bent u nu al nieuwsgierig naar de actie. Kijk dan op de website:  

www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl 

hartelijke groet, 

namens de diaconie, Jan Vijfhuizen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s