Focus gaat door!

Alles staat op z’n kop, maar focus gaat door. Sterker nog, we zijn al gestart met blok 2 ‘Jezus dichtbij’. Focus zorgt voor verbinding, juist ook in deze tijd. Ook al moeten we afstand houden en kunnen we niet zomaar op bezoek gaan bij elkaar, toch weten we ons verbonden in Hem. Sterker nog … Hij heeft zichzelf gegeven voor ons.

Wij mochten hierover horen in de focusdienst op Goede Vrijdag. Wat een genade! En wat een bemoedigende afsluiting van blok 1 ‘Jezus ontmoeten’. Steeds opnieuw liet Jezus ons zien dat Hij zelf het initiatief neemt door ons ons mensen op te zoeken, ons te zien, aan te spreken en zelfs aan te raken. Hierbij gaf Alie van Beek ons een mooie getuigenis. Weet dat we allen door Hem gezien, aangesproken en aangeraakt worden. Want Hij is dichtbij!

Daarmee vervolgen we het focustraject, waarbij het thema van de eerste dienst ‘De verborgen aanwezigheid van Jezus’ alweer achter de rug is. Misschien is het voor u soms moeilijk om te geloven of Zijn aanwezigheid te ervaren. Ook de Emmaüsgangers hadden verdriet en twijfel, zelfs toen Jezus naast hen liep herkenden zij Hem niet. Maar dan laat Jezus het Woord spreken. Hij richt hun gedachten op de Bijbel en Gods beloften. Ook vandaag wil God ons tegemoet komen door Zijn Woord en Geest. Vind houvast bij Hem!

Alternatief en gezinsmateriaal

Vanuit het IZB is gewerkt aan alternatief materiaal speciaal voor deze coronaperiode.
Tips, apps en werkvormen voor kringen, maar ook aanvullend gespreksmateriaal. Kijk hiervoor ook op www.izb.nl/focus/aanvullend-materiaal-in-coronacrisistijd.
Verder zijn er boekjes voor gezinsmomenten. Dit materiaal is speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze boekjes zullen binnenkort uitgedeeld worden aan de gezinnen in onze gemeente.

Samen Zijn gemeente zijn

In deze tijden loop je niet zomaar even bij je buren binnen. Mogelijk vraag je jezelf af hoe het met je buren of andere mensen bij je in de straat of buurt gaat of hoe het nu is met die persoon waar je weinig contact mee had, maar toch alle dagen zag.
Hans Veelen van het focusteam heeft als hulpmiddel, om in deze tijd in contact te komen en te blijven, een folder gemaakt. Deze folder “Mijn Oogappel” is beschikbaar op de website van onze gemeente en kan worden uitgeprint.
De folder kan door jezelf, voorzien van je naam en telefoonnummer, door de brievenbus worden gedaan bij die persoon in jouw omgeving waarvan jij denkt dat hij/zij behoefte heeft aan contact of mogelijk hulp nodig heeft. Op de achterkant van de folder staat ook het telefoonnummer en het e-mail adres van onze ingestelde hulplijn vermeld.
Kom in beweging!

Komende diensten

Tot aan de zomerperiode zullen we de volgende focusdiensten hebben:
10 mei – de stem van Jezus
31 mei – de kracht van Jezus
14 juni – de brief van Jezus

Dit betreffen allen ochtenddiensten.

Voor nu … Houd moed en vertrouwen want Jezus is dichtbij!

In verbondenheid, namens het focusteam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s