Vervolgd maar niet vergeten

Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien hoe overweldigend groot de krachtige werking van Gods macht is voor ons die geloven. Die macht was ook werkzaam in Christus toen God Hem opwekte uit de dood (EF. 1:18-20)

Een prachtige dochter !

In het midden van het recente magazine kijken donkere ogen van een prachtige, Nigeriaanse peuter de lezer nieuwsgierig tegemoet. Op een andere foto tekent haar kleine hand een kunstwerk in elkaar.

Mama Ester

In het noordoosten van Nigeria werd de 17-jarige Ester op een kwade dag in 2016 ontvoerd door leden van de terreurorganisatie Boko Haram. Er volgde een periode van angst, beproeving en verkrachtingen.
De mannen zetten alles in om Ester aan te zetten tot verloochening van de Here Jezus. Ester hield stand maar schaamde zich diep voor wat haar werd aangedaan. Daardoor vroeg ze zich af of God haar door deze vernederingen misschien verlaten had. Door alles heen bleef ze echter aangesproken door beloften die haar eraan herinnerden dat God haar nooit in de steek zal laten.

Zwanger

In 2017 werd Ester bevrijd. Ze bleek zwanger te zijn. Toen ze in haar dorp terugkwam kreeg ze geen warm welkom. Ze was immers een ‘Boko-Haram-vrouw’ die een kind met zich meebracht. Ze zegt zacht: ’Het brak mijn hart dat ze weigerden mijn dochter Rebecca te noemen. Ze noemden haar ‘Boko’.

God geneest wie gebroken zijn

Via haar kerk komt Ester in contact met Open Doors. Ze vraagt hulp voor het trauma dat ze opliep. Ze leert de schaamte en pijn aan de voet van het kruis te leggen. Haar hart genas waardoor pijn en schaamte niet meer terugkwamen.

Vrede

Nog steeds wordt Rebecca niet door alle dorpsbewoners geaccepteerd maar moeder Ester heeft vrede met zichzelf na alles wat gebeurd is. Wie haar geheim wil weten vertelt ze: ‘Ik vergaf mijn vijanden en God heeft mijn gebrokenheid genezen. Ook ben ik in staat mijn dochtertje warmte en liefde te geven.’

Gebed

Ester kijkt uit naar de toekomst. Het lukt haar een eigen graanboerderij te runnen. God zelf heeft haar voorzien van kracht om op te staan uit het dal van innerlijke pijn die haar trof. Ze vraagt ons: ‘Bid voor me dat Rebecca naar school kan gaan zodat ze vaardigheden leert voor de toekomst.’

Voor in de agenda

Zondag 16 juni as. zal in de morgendienst aandacht gegeven worden aan christenen in de Vervolgde Kerk. Ds. Theunisse zal die dienst invullen met jongeren van div. clubs.

Vrijdagavond 21 juni is er de jaarlijkse avond van gebed in het Hoogepad. In het volgende kerkblad vindt u meer informatie.

Wie de foto van Rebecca heeft gemist kan alsnog een gratis magazine mei/juni aanvragen bij de organisatie via www.opendoors.nl

Namens de O.D.-werkgroep,
Janny Hekman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s