Nieuwsbrief Thomas & Cobi Roest, April 2019

Eindelijk in Thailand…

Op 13 januari 2019 zijn wij uitgezonden naar Thailand door de GZB en OMF. We kijken terug op een mooie uitzenddienst. Het was mooi om samen God te prijzen voor zijn goedheid. Daarnaast waren de hoeveelheid aanwezige mensen, de gesproken woorden, de muziek, kaarten en gestuurde berichtjes bemoedigend. Iedereen dank daarvoor. Op 17 januari zijn we vertrokken naar Singapore. We werden op Schiphol uitgezwaaid door familie. We waren enerzijds blij dat het moment daar was, omdat we er zo lang naar toe hadden geleefd, maar het was ook lastig om afscheid te nemen.

In Singapore verbleven we op het hoofdkantoor van OMF, waar we een cursus hadden. We begonnen de dag met getuigenissen, gebed en aanbidding, samen met alle aanwezige medewerkers. Daarna hadden we diverse lessen van medewerkers van OMF in Singapore. Het was mooi om te horen van God’s trouw. Het leven is niet altijd makkelijk, maar God gaat verder. De gegeven lessen gingen bijvoorbeeld over de financiële structuren binnen OMF, hoe gezond te leven in Azië, veiligheid en taal- en cultuurstudie. Ook voor Tim werd goed gezorgd. Binnen OMF hebben ze een goed georganiseerd kinderprogramma, dit noemen ze ‘Kidzone’. Tim ging daar iedere dag heen en had zijn eigen ‘oma’ die voor hem zorgde. Er was speelgoed voor hem zoals een tentje, een waterbadje en een loopauto. En doordat er iedere dag een vaste structuur was, ging het al snel erg goed met hem.

Na Singapore vlogen we naar Thailand. In het vliegtuig hadden we wat wisselende gevoelens. Het voelde alsof we na een lange vakantie naar ‘huis/Nederland’ zouden gaan, maar we waren onderweg naar ons nieuwe, nog onbekende ‘thuis’.

Het weekend verbleven we op het OMF kantoor in Bangkok. Daar moesten we nog wat regelzaken doen voor onze visa en de werkvergunning van Thomas. Daarna vertrokken we van Bangkok naar Lopburi. De taalschoolleiders begeleidden ons in dit alles. Na twee uur in de auto stonden we in een doodlopende rustige straat met een mooi smal, maar ruim en volledig ingericht huis. Hier zullen we het eerste jaar, zo lang we de voltijd taal- en cultuurstudie doen, wonen. We waren zo blij om ons eigen plekje te hebben dat we enthousiast onze spullen uit zijn gaan pakken. Inmiddels voelt het meer en meer als ons plekje.

De komende weken zullen in het teken staan van uitvinden hoe in Thailand te leven. Waar koop je bijvoorbeeld stopcontactbeschermer, zodat Tim zijn vingers er niet in stopt? Wat is een goede prijs voor boodschappen? Hoe werkt het openbaar vervoer? Daarnaast begint de taal- en cultuurstudie. We hebben één op één les van een Thaise docent en Tim gaat in de ochtenden naar de kinderopvang van OMF bij de taalschool. Over ons leven in Lopburi kunnen zullen we de volgende keer meer vertellen, als we de eerste indrukken te boven zijn en het ons wat meer eigen hebben gemaakt.

Hartelijke groet, Thomas, Cobi en Tim

www.gzb.nl/thomasencobi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s