Confessionele Kring Apeldoorn: bijeenkomst

Uitnodiging voor Kring op 25 januari

Hoe actueel kunnen we het hebben! Op onze eerste Kring-avond in het Nieuwe Jaar komt Merel van der Ven spreken over het werk van International Justice Mission.

Juist in een wereld waarin onderdrukking, moderne slavernij en uitbuiting aan de orde van de dag zijn, is het zaak dat we ons bewust zijn van de omvang ervan, maar ook van onze verantwoordelijkheid in deze.

Kortom een avond die u niet mag missen, omdat het iets weergeeft van de urgentie waar we voor staan. Hoe hebben we daarin als navolgers van Jezus Christus te staan én te handelen.

Houdt u daarom deze avond vrij en kom naar Beekbergen. Neem gerust belangstellende familie, vrienden, en buren mee.

De Kring-avond wordt op 25 januari gehouden in Het Hoogepad en begint om 19.45. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

International Justice Mission

Wereldwijd worden meer dan 40 miljoen kinderen, vrouwen en mannen uitgebuit als slaven. Zij zijn slachtoffer van gedwongen arbeid of mensenhandel voor de seksindustrie.

Slavernij is een van de uitingen van een dagelijkse plaag van geweld waar mensen in armoede onder te lijden hebben. Zij zijn kwetsbaar omdat de rechtssystemen in hun land hen niet beschermen. Omdat wetten niet worden gehandhaafd, gaan criminelen straffeloos hun gang. Zij misbruiken de meest kwetsbaren door hen te misbruiken, uit te buiten en als slaaf gevangen te houden.

International Justice Mission (IJM) gelooft dat iedereen bescherming verdient. Onze missie:
• miljoenen bevrijden
• een half miljard beschermen
• recht voor de armen is niet te stoppen

Dit is ons plan:
• bevrijden
• herstellen
• criminelen de gevangenis in
• slavenhandel voorgoed kapot maken

Bevrijden

Eerst sporen wij de kinderen en volwassenen op die slachtoffer zijn van geweld, slavernij en mensenhandel. Wij ondersteunen lokale autoriteiten in het bevrijden van de slachtoffers.

Herstellen

Wij zorgen vervolgens voor de eerste levensbehoeften van kinderen, vrouwen en mannen die bevrijd zijn, zoals een veilig onderkomen, voedsel, medische zorg, nazorg en onderwijs. Voor ieder individu maken wij een persoonlijk nazorgplan.

Criminelen de gevangenis in

Vervolgens zorgen wij dat criminelen niet langer wegkomen met geweld. We ondersteunen de politie in onderzoek, arrestaties en de aanklacht tegen de verdachten. Wij blijven doorgaan totdat de slaveneigenaren achter slot en grendel zitten.

Slavenhandel voorgoed kapot maken

Zodra de als slaaf gehouden kinderen, vrouwen en mannen bevrijd zijn en de daders worden aangepakt, gaan we aan de slag met de wortels van het probleem. Vaak komen criminelen in actie wanneer het rechtssysteem niet meer werkt. De daders weten dat zij ongestraft hun misdaden kunnen begaan. Wij zorgen ervoor dat wetten worden gehandhaafd. We zorgen dat het begaan van misdaden als slavernij en uitbuiting niet meer aantrekkelijk zijn voor de daders, omdat zij voor hun misdaden zullen worden opgepakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s