Recensie kerstboekjes

Is er een dief? € 7,45

Achtervolging uit een ver land! € 12,50

twee kerstverhalen geschreven door Gerda Werkman-Dekker uitgegeven in eigen beheer

Gerda Werkman-Dekker uit Beekbergen schrijft graag over de kersttijd. Haar verhalen gaan over christelijke gezinnen die spannende dingen meemaken in de tijd voor kerst. Gerda, die werkzaam was in het basisonderwijs, schreef twee kinderboekjes.

Voor jonge kinderen schreef zij Is er een dief? Een spannend verhaal over Stijn die op onderzoek uitgaat omdat op de boerderij waar hij woont een kippendief actief is. Ondertussen vindt Stijn een nieuwe vriend. Wil hij nu het raadsel nog wel oplossen? Vlak voor het Kerstfeest komt alles toch nog goed. De illustraties in het boekje zijn van de hand van Gerda’s dochter Petra.

Het tweede boekje is bedoeld voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. In de straat waar hoofdpersoon Hannah woont, is een Afghaans gezin komen wonen dat naar Nederland is gevlucht. David is in Afghanistan gewond geraakt en zijn moeder heeft gewerkt als tolk voor Nederlandse militairen. Ze hoopten in Nederland veilig te zijn. Maar… als regelmatig een grijze auto met een vreemd kenteken door de straat rijdt, wordt het wel heel spannend. David mag meedoen met groep 8 op de school van Hannah. Hij hoort voor het eerst het kerstverhaal. Hannah is blij, want de boodschap van kerst is voor iedereen.

Wie met het oog op het Kerstfeest op zoek is naar een mooi kerstverhaal voor kind of kleinkind, kan ik beide boekjes van harte aanbevelen!

De boekjes zijn verkrijgbaar bij CLC Apeldoorn (Asselsestraat 58) en ook te bestellen bij de Boekrol, via Pia Zeggelaar.

Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s