Kerk en Schooldienst (dankdag)

Op woensdag 2 november is het dankdag voor gewas en arbeid. Vorig jaar vond in het kader van dankdag voor het eerst een kerk en school dienst plaats met de kinderen en leerkrachten van de Prinses Julianaschool in onze kerk. Dat was een mooie ervaring. Daarom is besloten ook dit jaar een kerk en school dienst te houden op dankdag.

Het thema voor de dienst is Wie dank jij? Het bijbelgedeelte 1 Koningen 17: 1 – 16 staat daarbij centraal. Het gaat over de tijd waarin de profeet Elia leefde. Het volk Israël is de afgod Baäl gaan dienen. Ze denken dat Baäl voor regen zal zorgen, maar dat is niet het geval. God laat zien dat Hij degene is die regen, voedsel en leven geeft.

Dominee Sjoerd Muller uit Beekbergen leidt de dienst. Hij heeft deze samen met de kinderen en de leerkrachten voorbereid. Ben van Gils bespeelt het orgel. De opbrengst van de collecte is bestemd voor Kerk in Actie. De kinderen zamelen producten in voor de voedselbank in Vaassen.

Naast kinderen, ouders en leerkrachten hopen we ook gemeenteleden in de kerk te ontmoeten om samen God te danken voor Zijn goede gaven. De dienst duurt maximaal een uur, vormt de start van de schooldag en begint daarom om 08.30 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s