Vanuit de gesprekskringen

De gesprekskringen zijn van start gegaan. Fijn dat de oproep aan het begin van het seizoen een aantal nieuwe kringleden heeft opgeleverd. Wie in de loop van het seizoen nog aan wil sluiten is uiteraard alsnog hartelijk welkom!

Voor de eerste helft van het winterwerkseizoen hebben de kringen een eigen invulling gekozen. Een aantal kringen koos voor materiaal van de IZB. De IZB heeft katernen beschikbaar met gespreksthema’s voor verschillende doelgroepen. De missionaire verlangens die we als gemeente hebben komen daarin terug.

Een kleine impressie van de gemaakte keuzes.

– De bijbelkring verdiept zich in een aantal Psalmen. Zij zijn begonnen met Psalm 8, het loflied op de machtige naam van de Here op de hele aarde. De volgende keer komt Psalm 139 aan bod, een bij velen geliefd lied.

– De Ad Fonteskring is aan de slag gegaan met het boekje Geloof en werk. Mooi om als jongeren met elkaar te delen hoe je op je werk je geloof kan uitdragen en hoe je om kan gaan met de spanning die dat soms oplevert.

De vertrouwdheid van een gesprekskring biedt een goede gelegenheid om te oefenen met het voeren van een geloofsgesprek. Daarom koos een kring voor het boekje Woorden geven, een handreiking en oefening om woorden te leren geven aan je geloof.

Een andere kring heeft gekozen voor het boekje Verlangen. Daar komt onder andere de vraag aan de orde hoe ons verlangen naar God zich verhoudt tot onze andere kleine en grote verlangens. Dat leidt soms tot confronterende inzichten.

Vanaf januari gaan de kringen – parallel aan de themadiensten – aan de slag met het materiaal dat behoort bij het halfjaarthema Geloof, hoop en liefde. Het materiaal daarvoor wordt tijdig verspreid.

Wij wensen de kringen goede bijeenkomsten en onderlinge verbondenheid toe!

Namens de Missionaire Taakgroep Vorming & Toerusting,

Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s