Cursus Bijbels Hebreeuws 

Ds. Jan Lammers uit Beekbergen start voor de achtste keer een cursus Bijbels Hebreeuws. De cursus heeft vaste grond onder de voet gekregen in Beekbergen. Er is dan ook een speciale naam bedacht voor de cursus en wel BAAQA HAARIEM. Dat is Beekbergen in het Hebreeuws. HAARIEM is het woord voor bergen. BAAQA betekent “bikken”. “Beek” in “Beekbergen” hangt samen met het bikken van ijzererts in vroeger tijden in deze regio. En “bergen” slaat op de “bergen met afval” die dit bikken met zich meebracht. De Zwarte Bergweg in Lieren en de Smittenberg in Beekbergen zijn namen die daaraan nog herinneren. Ook de namen “Voskuilen” en “Wolfskuilen” van straten in Lieren lijken hiermee te maken te hebben  

De cursus  van 2 x 7 lessen wordt gehouden in het gebouw van de hervormde gemeente (Hoogepad, Papenberg 5, Beekbergen, tegenover de kerk, aan de andere zijde van de Dorpstraat) en wel op woensdagavonden van 19.30 – 21.00. 

De eerste les is op 28 september. De cursus van 14 lessen van anderhalf uur kost 56 euro, 28 euro in september en 28 euro in januari. Tot aan de kerst zijn de data: 28 september, 12 oktober, 26 oktober, 9 november, 23 november ,  

7 december en 21 december. 

  Deelnemers aan de vorige cursussen gaan een keer per twee weken verder met bestuderen van de onregelmatige werkwoorden en met het lezen van Bijbelteksten (groep B). Deze groep komt ook één keer per twee weken samen op woensdag van zeven uur tot half negen (en een enkele keer van 15.30 – 17.00 uur). Verder is een groep die één keer per maand samenkomt om Hebreeuwse teksten te lezen (aan de hand van de efemeriden van Piet van Midden), groep C. Deze groep is nog verder gevorderd. Groep C komt samen op de laatste vrijdag van de maand ten huize van één van de cursisten in Ugchelen en wel van 10.00 uur tot 11.30 uur. Wie al enige kennis van het Hebreeuws heeft kan bij groep B en/of groep C aansluiten. Neem dan contact op met ds. Jan Lammers.  

Opgeven (het liefst per e-mail) bij ds. Jan Lammers, van Schaffelaarweg 38, 7361 AG Beekbergen; 055- 8441679, 06 4032 7109, jan@jrlammers.nl Belangstellenden kunnen de precieze data opvragen. 

Ds. Jan Lammers 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s