Nieuwsbrief Thomas & Cobi Roest Maart 2022 

‘Kijk mam, in ieder huis is brand. Er komt rook uit de ‘buizen’ op het dak’. In Thailand hebben de huizen geen verwarming nodig, dus schoorstenen op het dak waar rook uit komt is iets nieuws. De allereerste ochtend in januari in Nederland vraagt Tim om 8 uur ’s morgens of het ooit nog licht wordt in Nederland. In Thailand mag hij uit bed als het ’s morgens licht is, rond een uur of 5.30 – 6.00 uur. 

Terug in Nederland  

Het is echt waar, na precies 3 jaar zijn we aangekomen in Nederland. Na een busreis van ongeveer 7 uur, heel wat uurtjes wachten op het vliegveld en een vlucht van 12 uur, kwamen we op 18 januari 2022 aan op Schiphol waar onze ouders ons stonden op te wachten. Gelukkig hadden zij een warme jas voor ons meegenomen, want die hadden wij niet in Thailand. Veel mensen vragen zich af hoe wij Nederland ervaren. Voor ons is het snel oud en vertrouwd. Voor Tim is alles nieuw, dus we genieten ervan om Nederland door zijn ogen te ervaren, om familie en vrienden te ontmoeten, Tim op de fiets naar school te kunnen brengen en ook van de kou. En momenteel genieten we van het heerlijke voorjaarszonnetje. In Thailand blijf je uit de zon, maar hier kunnen we heerlijk in de zon zitten. We verbazen ons daarnaast over het grote aanbod in de supermarkt. Daarnaast verbazen we ons erover hoe goed alles hier is georganiseerd. Zo stond er bij het gemeentehuis een bord ‘ligt er een stoeptegel los, bel de gemeente’. Zo’n mededeling zul je in Thailand niet vinden. Wel moeten we soms een beetje wennen aan de Nederlandse directheid en nieuwsgierigheid. 

Ontmoetingen  

Vanaf 6 februari zijn we langs geweest bij diverse betrokken gemeenten om wat te delen en ervaren over Thailand en om elkaar te ontmoeten. Bemoedigend en leuk om betrokkenen en ook nieuwe mensen te ontmoeten. Dank dat jullie ons wilden verwelkomen. Zoals we in diverse ontmoetingen al hebben gedeeld, hopen wij bij terugkeer naar Thailand te verhuizen naar een stad meer in het zuiden van Isaan, dit in verband met scholing voor Tim. Daarnaast hopen wij ons ook meer te gaan focussen op kerkplanting in plaats van studentenwerk. Hoe, wat en waar precies? Dat zal duidelijker worden bij terugkeer naar Thailand. 

OMF Mission Event  

Zin in wat leuks en inspiratie? Reserveer dan zaterdag 23 april 2022 in je agenda! Dan gaan namelijk van 10.00 uur de poortjes van recreatieterrein het Henschotermeer in Woudenberg open. Het OMF Mission Event vindt dan plaats. Er ligt een routebeschrijving klaar van een anderhalf uur durende route met mooie belevingen. Het event is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Heb je er net zoveel zin in als wij dat hebben? Meld je dan even aan: https://omf.org/nederland/missionevent/ 

In Jezus verbonden, Thomas, Cobi en Tim. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s