Vakantiegeld Samen Delen, doet u weer mee? 

Nog nooit was de actie Vakantiegeld Samen Delen zo succesvol als in 2021. Vrijwilligers uit dertig kerken werkten samen om de actie tot een succes te maken. Zij hebben u uitgenodigd om iets van uw vakantiegeld te delen of om een aanvraag in te dienen. Daar werd heel goed op gereageerd. Er werden in totaal 809 aanvragen goedgekeurd.  Zo bereikten we in 2021 ruim 1800 mensen waaronder mensen uit Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Er werden ruim 900 giften gegeven, en dat leverde een nieuwe recordopbrengst op van: € 155.077,55. Dat was 30.000 euro meer dan in 2020. Het gemiddelde bedrag dat een huishouden ontving (afhankelijk van de gezinssamenstelling) was ruim 190 euro. Dat is een groot bedrag als je gewend bent van weinig te moeten rondkomen. Dat maakt echt een verschil voor mensen. 

Voor de mensen die vakantiegeld ontvangen uit deze actie, is op vakantie gaan al veel langer niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat er geen geld voor is. Een dagje weg of eenvoudig kamperen in de buurt, dat is al heel mooi. Andere dingen gaan voor: een wasmachine, kleding, schoolspullen, een laptop … 

De groeiende kloof tussen rijk en arm in onze samenleving kunnen we met deze actie vanuit de kerken niet dichten. Wel kunnen we een belangrijk gebaar maken. Want geloven in delen schept verbondenheid tussen mensen met een volle en een krappe portemonnee. Mensen weten zich gezien. Daar gaat het om.  

Dit jaar wordt de actie Vakantiegeld Samen Delen voor de elfde keer gehouden. Dit jaar doen we weer mee het aan de actie die wordt gehouden samen met meer dan vijfentwintig andere kerken uit de stad Apeldoorn, Ugchelen, Beemte Broekland, Wenum Wiesel, Het Loo en Hoog Soeren.  

Vanaf 19 april is het mogelijk om een aanvraag in te dienen en is de folder van de actie beschikbaar. Alle informatie over de actie zal dan ook op de website staan. Schroom niet om voor uzelf aan te vragen of anderen te wijzen op deze actie. We gaan heel zorgvuldig om met privacy. Aanvragen en giften zijn welkom t/m 2 juni.  

Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen.  

Een hartelijke groet, 

Jan Vijfhuizen 

Mail: jan.vijfhuizen@hgbb.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s