Nieuwsbrief Thomas & Cobi Roest November 2020

Het is het regenseizoen in Thailand. Dat betekent dat er mooie bloemen groeien. We hebben wat potten met mooie bloemen en planten gekocht. Heerlijk; een teken dat ons huis steeds meer een thuis is. Nu we intussen gesetteld zijn in Maha Sarakham, hebben we onze taalstudie weer opgepakt. Om dit te kunnen doen, hadden we hulp nodig van een Thais persoon. Thomas had al snel iemand gevonden: Suwit. Ze brengen samen veel tijd door. Naast taalstudie gaan ze ook samen op pad om meer over de Thaise cultuur te leren. Cobi heeft een tijdje hulp gehad van Earn. Zij vond een baan, dus moest helaas stoppen. Nu studeert Cobi via Skype met docenten vanuit Lopburi. Hopelijk vindt Cobi binnenkort ook een lokale vrouw die haar wil helpen.

Een ritme vinden…

Na de onrustige tijd van verhuizen merkten we de behoefte aan structuur en hebben we een weekschema gemaakt. Iedere zaterdagavond gaan we naar het studentencentrum waar Thaise PABO-studenten Engels leren. We doen een spel, zingen een lied, delen een bijbelverhaal en gaan in kleine groepjes uit elkaar om het bijbelverhaal te bespreken. Alle activiteiten worden in het Engels gedaan. Dit is een mooie manier om relaties te bouwen en het evangelie te delen.

Iedere donderdagochtend past Melody, een Filipijnse vrouw, op Tim. Tim geniet van het leren van het Engels en spelletjes doen. Wij gaan intussen naar de campus voor een gebedswandeling en hopen op mogelijkheden om het evangelie te kunnen delen en relaties op te bouwen met mensen van de universiteit. ’s Avonds volgen we een online training over het vertellen van bijbelverhalen.

Thaise mensen houden namelijk erg van verhalen. Alle resterende tijd in onze planning gebruiken we voor onze taalstudie.

Teamtraining

Verder hebben we met onze directe collega’s gesproken over onze visie en hoe samen te werken. We zijn een internationaal team met drie vrouwen uit Oostenrijk, de Filipijnen en de VS. Ook hebben we met collega’s vanuit heel Thailand nagedacht over evangelisatie en kerkplanting. Hoe snel laat je nieuw-gelovigen meedoen? In welke context wordt het evangelie begrepen door Thaise mensen? Lokale, Thaise werkers, trainen nieuw-gelovigen vaak vanaf dag één om mee te doen. We zijn volop in een leer-, uitprobeer- en ontdek proces. Hier genieten we van!

Zegen van onze God voor jou. Thomas, Cobi en Tim

Ons Postadres:

Family Roest
137/108 Muubaan Suansarakham 1
Soi 1 Muu 8 Khaamriang Kantharawichai Maha Sarakham 44150
Thailand

www.gzb.nl/thomasencobi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s