open doors – vervolgd maar niet vergeten –

Een groot deel van de vervolgde kerk bestaat uit kinderen. Zij zijn een makkelijk doelwit voor hen die kwaad in de zin hebben en de kerk willen verzwakken. Kinderen worden bedreigd, bang gemaakt, ontvoerd en geronseld. Velen leven in grote angst en onveiligheid. In het vorige kerkblad schreven we er al over.

Vanuit het bijbelboek Jesaja worden woorden van hoop aan een toekomst-perspectief gekoppeld:

Er komt een dag dat de tempel van de Heer boven alle heuvels en bergen uit zichtbaar zal zijn. Daar zullen alle volken samenstromen. Jes. 2:2-5

Als je deze tekst naast de Ranglijst christenvervolging  legt is dat een toekomstbeeld waarover je je mag verheugen. Lees Jesaja’s woorden t/m vers 5 maar en zie wat komt.

Kinderen in de klem van vervolging

zullen vredesliederen leren zingen. Niet meer bedreigd, ontvoerd of geronseld worden. Het Licht van de Heer zal hen beschijnen; hun trauma’s en angsten wegnemen. Zo werkt onze God aan een nieuwe toekomst voor zijn mensen.

Bid je deze weken mee in de verwachting van die hoopvolle toekomst?