open doors – In crisis maar niet vergeten –

Coronacrisis treft christenen in India extra hard.

Open Doors vraagt  dit seizoen bijzondere aandacht voor de vervolgde kerk in India. In dit land staat de kerk onder druk door groeiend hindoe-nationalisme en de gevolgen van de COVID19-pandemie.

Deze crisis grijpt in India diep in. Indiërs mogen nu niet reizen dus is het voor kwetsbare Indiase christenen vaak onmogelijk om naar een ander dorp te reizen om er bijv. eten te kopen. Door de lockdown  en tijdelijke arbeid,hebben velen geen werk meer en daarmee geen mogelijkheden voor zichzelf te zorgen. Genoemde beperkingen zorgen voor nog meer sociale uitsluiting van christenen en andere minderheden.

Lokale partners van Open Doors bieden praktische hulp door onder andere het uitdelen van noodhulppakketten. Met een pakket van 23 euro kan een gezin ongeveer vier weken vooruit. Sinds de lockdown in India van kracht is, heeft Open Doors al ruim 1.000 gezinnen kunnen helpen. Het plan is om nog 7.000 gezinnen te ondersteunen.

Open Doors roept de wereldgemeenschap op bij de Indiase regering aan te dringen op respect voor de vrijheid van godsdienst en mensenrechten. Daarnaast vraagt zij kerken en gelovigen wereldwijd te bidden voor bescherming en vrijheid van de ruim 66 miljoen Indiase christenen. Dat gebeurt onder meer door de huidige gebeds-campagne ‘Eén voor India’.

Help je mee de meest kwetsbare christenen in India te versterken?

De avondmaalscollecte  van 15 november as. is bestemd voor dit doel.

Zie voor meer info ook de O.D.-kopij in het vorige kerkblad.

Namens de O.D.-werkgroep, Janny Hekman

Extra open doors-nieuws

Open Doorsdag uitgezonden via een livestream

Zaterdag 7 november as. zendt Open Doors ‘s middags ( 14.30-17.00u) en ’s avonds  (20.00-22.30u) een livestream uit via You Tube en Facebook. Tijdens deze identieke livestreams kunnen bezoekers luisteren naar sprekers en muziek en kijken  naar video’s over de vervolgde kerk. Ook wordt gevierd dat Open Doors 65 jaar bestaat. Via de website is het gratis @home-pakket te bestellen. Dat is te gebruiken tijdens de livestream en bevat oa. een programmaboekje. Meer info op opendoors.nl/nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s