Focus en in beweging

Bij het uitkomen van deze kerkklanken is de 2de focusdienst van blok 3 al geweest. Thema van deze dienst was ‘Als het erop aankomt’. Wat doet u / wat doe jij als het erop aankomt? Denk eens na over situaties in het dagelijks leven waarin uw / jouw christelijk identiteit botst met wat de omgeving van je vraagt. En bedenk daarbij welke moedige stap je hierin zou kunnen zetten, net als Daniël. Bid dat uw / jouw werk gezegend zal zijn of luister als gebed (nog eens) het lied van Sela ‘Gebed voor de werkdag’.

Zomaar wat vragen of uitdagingen die voorbij komen in het focuswerkboek onder het kopje ‘In beweging’. Hoe bent u / hoe ben jij in beweging? Sta er eens bij stil. In de volgende kerkklanken zullen we een voorbeeld horen van iemand uit de gemeente.

Hoe geven we het kringwerk vorm?

Het blijft nog steeds een tijd waarin ontmoeting op afstand plaats moet vinden. Dit geldt ook voor de kringen. Op de vraag hoe het kringwerk vorm gegeven werd de afgelopen periode, antwoordt Tini van Rijssen het volgende: “In de afgelopen maanden heb ik contact gehouden met alle kringleden door ze in aanloop naar elke focusdienst de ene keer te bellen en de volgende keer een kaartje te sturen met een briefje erin. Dit kwam ‘zomaar’ in me op in het begin van de coronatijd. In de gesprekken die we vervolgens hadden of in het briefje dat ik schreef, bespraken we het thema van die keer en hielden we contact. Dit contact werd door iedereen als heel fijn ervaren en het stimuleerde iedereen om, naast betrokken te blijven bij het focustraject, ook met elkaar het warme contact te onderhouden. Al met al heel waardevol.”

Het is fijn dat op dit moment de kringen ook weer fysiek bij elkaar mogen komen in het Hoogepad (zij het op afstand van elkaar). Elkaar weer ontmoeten en samen een stukje gemeente zijn, is de bemoediging die we soms zo nodig hebben.

7 G’s

Ondanks alles wat er speelt gaat het focustraject door en vervolgen we blok 3 met de 7G’s  (7 manieren om Jezus te volgen): geestelijk groeien, goed werk doen, genade en liefde doorgeven, gewoonten doorbreken, gerechtigheid zoeken, goed nieuws vertellen, gebed. Welke spreekt u / jou het meest aan? Welke is een uitdaging voor je? In de focusdienst op 1 november a.s. staan de 7G’s centraal bij thema ‘toerusting in de gemeente voor buiten’.

Focus diensten najaar

‘Jezus in jouw wereld’, hoe de je dat nu? Blok 3 gaat hierover, waarbij in de komende focusdiensten de volgende thema’s centraal staan:

1 november – thema: Toerusting in de gemeente voor buiten

29 november (1ste Advent) – thema: Kansen in het dagelijks leven

13 december (3de Advent) – thema: Onze Vader

We hopen natuurlijk dat u het focusboekje gebruikt om mee te lezen, erover na te denken en ‘in beweging’ te zijn. Een hartelijke groet namens het focusteam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s