De kerk delen met de Gereformeerde Gemeente

Vanaf 1 maart onze kerk delen met de Gereformeerde Gemeente.

Net voor de kerstdagen heeft de Gereformeerde Gemeente van de gemeente Apeldoorn bericht ontvangen dat er aan alle voorwaarden voor verlening van de vergunning wordt voldaan en dat zij de vergunning kunnen uitwerken. Dit neemt meestal enkele weken in beslag. De Gereformeerde Gemeente verwacht dat de vergunning in de loop van januari 2020 wordt afgegeven. De Gereformeerde Gemeente heeft een planning gemaakt wanneer ze vermoedelijk (is afhankelijk wanneer de vergunning daadwerkelijk binnen is) gaan beginnen met het leegmaken van hun kerk.

Wij hebben met elkaar de planning besproken en zoals het er nu uitziet zullen wij vanaf 1 maart samen onze kerk gebruiken. Zoals eerder gemeld zullen de diensten van de Herv. Gem. Beekbergen beginnen om 09.30 uur en de diensten van de Gereformeerde Gemeente aansluitend om 11.30 uur. In de middag zal de Gereformeerde Gemeente dan weer een dienst hebben om 16.00 uur en de Herv. Gem. Beekbergen op de normale tijd van 19.00 uur.

We zijn blij dat we de Gereformeerde Gemeente als gasten mogen ontvangen. Maar dit kan ook een zekere spanning geven. Denk hierbij aan het parkeren, de een wil van het parkeerterrein af, de ander erop. Zo ook in de kerk. Wij vragen uw begrip voor deze situatie. Wij hebben met elkaar in goed onderling overleg zoveel mogelijk besproken en afgestemd. Mochten er toch zaken zijn die om welke reden dan ook niet goed gaan of niet lekker lopen, vragen wij u om dit even met de koster of met één van de leden van het college van kerkrentmeesters te bespreken. Wij kunnen dan in gezamenlijk overleg naar de beste oplossing zoeken.

Namens de Kerkenraad