Open Doors – Onder druk maar niet vergeten –

Ik kan haast niet wachten om, als ik terugvlieg naar Beiroet, mijn volk te vertellen dat zo veel Nederlanders om ons geven. Ik wist niet dat ver weg van Libanon mensen voor Arabische christenen bidden. (zangeres Sarah Chamoun in een interview met het Nederlands Dagblad)

Gods glorie vanaf het podium

Ze neemt met haar smalle gestalte niet veel ruimte in op het podium. Haar stem daarentegen zingt krachtig over Gods glorie en hoe Hij levens verandert. Zij hoopt dat haar Arabische liederen door het publiek niet geassocieerd worden met terrorisme.

Melchizedek

Lang geleden kreeg Abraham in zijn nieuwe vaderland de groeten van God via koning Melchizedek van Salem.
Deze onverwachte ontmoeting zal voor Abraham een verrassend en hoopvol teken van Gods aanwezigheid zijn geweest. Hij ging immers, eenzaam, zijn weg door dat nieuwe land.

Anny, Mojtaba en Daniël

kwamen als spreker vanuit het Midden Oosten naar Utrecht. Elk uit een eigen, bewogen context. Uitgenodigd om hun verhaal te doen op een groot podium voor ruim 8000 Nederlandse christenen. Wellicht hadden zij een dergelijke ervaring als Abraham en Carla; hier wordt iets geproefd van verbondenheid met dezelfde God als die ik dien. Wellicht heeft die ervaring hen bemoedigd nu ze weer aan de slag zijn in hun eigen situatie in de frontlinies van de strijd die daar woedt.

Groet van ons

In hun bagage kregen zij via een handmatig geschreven kaart de groeten vanuit onze gemeente mee, als teken van verbondenheid. Die werd met een vriendelijke omhelzing in ontvangst genomen.

En wij?

De omvang van Christus’ liefde in Zijn gemeente wordt in de wereld zichtbaar langs min of meer onzichtbare lijnen van verbondenheid. Bij dergelijke ontmoetingen wordt iets van die verbindingen voelbaar. Wij worden door hun verhalen bemoedigd door wat God doet in landen waar men met open harten en lege handen op Zijn hulp wacht. Hun verhalen van Gods aanwezigheid brengen ons de groeten van deze God. Zij voelen zich bemoedigd doordat christenen in grote getale kwamen om te luisteren, te zingen en te bidden in verbondenheid met hen. Zo nemen zij de groeten van God mee terug naar hun land. Als Christus’ lichtdragers zijn we elk op een eigen plek ingeschakeld: gelovend, dienend, biddend, elkaar bemoedigend en groetend met de vrede van God, in Christus’ naam.

De avondmaalscollecte voor Herstel en Hoop in Syrië bracht € 829,35 euro op.

Open Doors-werkgroep Beekbergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s