Focus – Gesprek over liefde –

Gesprek over liefde

De vraag over jouw eerste liefde was best confronterend, wij verslappen zo gauw en moeten ook waakzaam blijven. Het is heel belangrijk om trouw aan Jezus te blijven in woord en daad.

In vuur en vlam blijven, maar dat gaat niet vanzelf. Bijbellezen en gebed zijn daarvoor belangrijk. Ook de kerkdiensten, gesprekken met anderen en de kringen kunnen hieraan meehelpen.

Wij hebben nogal doorgepraat over de vraag: Durven wij voor ons geloof in Jezus uit te komen? Soms krijg je daar de woorden voor, maar er zijn ook momenten, dat het niet zo gemakkelijk is.

Een korte indruk van een gesprek op de kring. Focus bracht ons bij de vraag: brandt het vuur van de liefde van God in onze harten? Of zijn we die eerste liefde misschien kwijtgeraakt? Hoe kunnen we die dan weer terugvinden? God heeft ons toch in het doopwater gekust met Zijn liefde?! Daar mogen we toch elke morgen mee starten?! Waarom is het zo moeilijk dat te doorleven en vast te houden? Goed, om over zulke kostbare dingen in gesprek te zijn!

Folder over Focus

Bij de vorige Kerkklanken ontving je een informatiefolder over Focus…, als het goed is. Door een misverstand zat bij enkele kerkbladen geen folder. Wil je er graag alsnog één? Ze liggen achterin de kerk. Mag je zo meenemen. Meer informatie over Focus vind je trouwens ook op de website van de IZB (www.izb.nl/focus).

Focus in kerkklanken en op de website

Elke keer zal er een stukje van Focus in Kerkklanken en op de website verschijnen. We delen verhalen van wat Focus uitwerkt. En we houden je op de hoogte van wat komen gaat. Wel zo handig, dan weet je precies wat je kunt verwachten. Doe je mee? Van harte uitgenodigd.

Verlangen van Focus

Bij Focus gaat het niet om een programma, een project of iets dat we moeten presteren. Dat vermoeit alleen maar. Nee, het gaat om een verlangen. Een verlangen geeft kracht. In de kern heeft Focus drie verlangens:

• Het wil ons bij een vernieuwd, verdiept geloofsleven met de Here Jezus brengen.
• Ons helpen ons geloof te verbinden met ons dagelijks leven.
• Ons meer bewust ons leven laten delen met mensen die Jezus niet kennen.

Hoe helpt Focus ons?

Hoe werk je nou aan zulke verlangens? Focus helpt ons door ons gemeentebreed over het geloof te laten praten. Steeds geeft ze hiervoor een gespreksthema. In deze adventtijd bijvoorbeeld ‘verwachting’. We verwachten de Here Jezus. Zijn geboorte. Maar ook Zijn levende aanwezigheid in de gemeente. En in ons dagelijks leven. Zijn komst in heerlijkheid.

  • Met dit thema vullen we een Focusdienst, op 8 december.
  • Er is gelegenheid om met elkaar in de kerk na te praten over deze dienst.
  • Met de catechisanten praat ik over dit thema, de week voor of na de dienst.
  • De kringen, die rond die tijd bij elkaar komen, praten er ook persoonlijk over door: Met welke verwachtingen leef ik? Heb ik ruimte van binnen om Jezus te verwachten? En: wat maakt dat voor verschil in mijn dagelijks leven? Voor de kringen is er een mooi boekje met deze gespreksthema’s. Je kunt het krijgen bij Karin Haijes (ak.haijes@gmail.com; 055-5216746). Het boekje voor dit najaar kost slechts € 3,00.
  • Dit boekje kun je trouwens ook heel mooi voor jezelf lezen. Niet iedereen is immers een ‘kringmens’. Het geeft echt verdieping en uitdaging.
  • Met ingang van januari zal er tijdens de Focusdiensten ook op de kindernevendienst over de thema’s gesproken worden. Natuurlijk op het niveau van de kinderen.
  • Dan zullen er ook boekjes zijn om in de gezinnen met kinderen met de thema’s bezig te zijn, met een gespreksvraag, een knutselwerkje of een doe-opdracht. Wie kinderen heeft, weet hoe leuk dat kan zijn.
  • Het gespreksthema is pasklaar gemaakt om een vergadering mee te openen, bijvoorbeeld op de kerkenraad of ergens anders.

Je merkt: Focus helpt om in de hele gemeente tegelijk te praten over belangrijke thema’s van het geloof. En Focus daagt uit om dit naar je dagelijks leven te vertalen. Als we dan daarbij bidden om Gods zegen, kunnen er mooie dingen gebeuren. Toch?

Focus in de komende weken:

  • Zondag 8 december: Focusdienst over ‘verwachting’. Er is gelegenheid onder genot van een kopje koffie of thee na de dienst in de kerk met elkaar na te praten. We ronden rond 11.30 uur af.
  • Het Focusteam kijkt intussen vast naar het nieuwe kalenderjaar. In de volgende Kerkklanken hopen we alvast data van Focusdiensten en de gespreksthema’s door te geven. Dan weet je dat dit komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s